Eclectisch design – opvallende voorbeelden van moderne woonkamerdecoratie

Modern eclecticisme is een stijl voor degenen die graag reizen en allerlei souvenirs meebrengen uit verschillende delen van de planeet, verzamelaars en verzamelaars, creatieve persoonlijkheden en gewoon huiseigenaren wiens voorkeuren in interieurstijl nog niet zijn bepaald of zo uitgebreid zijn dat het is moeilijk om een ​​favoriet aan te wijzen. De mogelijkheid om verschillende stijlrichtingen binnen hetzelfde interieur te combineren, stelt u niet alleen in staat om een ​​buitengewoon, persoonlijk ontwerp van de kamer te krijgen, maar ook om uw eigen hobby’s, voorkeuren, levensstijl en manier van denken in de omgeving weer te geven..

Eclectische woonkamer

De woonkamer is een gemeenschappelijke ruimte, die moet worden uitgerust en ingericht, geleid door de voorkeuren en behoeften van alle gezinsleden. Als het gezin gemeenschappelijke hobby’s heeft, is het het gemakkelijkst om ze in de woonkamer weer te geven. Maar bij het mixen van verschillende stijlen in de woonkamer, is het belangrijk om je niet te laten meeslepen, je hoofd niet te verliezen en de familiekamer niet te veranderen in een magazijn met antiek of verzamelobjecten..

Paarse fauteuil

Een eclectisch woonkamerinterieur voor verzamelaars en verzamelaars

We presenteren onder uw aandacht een kleine excursie in de wereld van designprojecten van ongewone woonkamers, in het interieur waarvan er op de een of andere manier verzamelobjecten zijn. Natuurlijk is het beter en praktischer om items te plaatsen die niet op open planken of planken kunnen worden gehangen, maar het hangt allemaal af van de kenmerken van de kamerindeling en bezetting in termen van meubilair.

Voor verzamelaars

Helder, gevarieerd, eclectisch, buitengewoon – je kunt veel scheldwoorden voor dit interieur oppikken. Onder de massa interessante dingen en decorstukken is het niet meteen mogelijk om een ​​zachte zone en een originele fauteuil op te merken..

Iedereen aan de muur

Verzamelobjecten zien er het meest harmonieus uit op een stevige neutrale muur. En als de exposities zelf helder en expressief genoeg zijn, is het beter om het hele kleurenschema van de woonkamer in een rustige, lichte kleur te kiezen.

In een gesloten rek

In deze woonkamer, het middelpunt van de coördinatie van het hele interieur, is natuurlijk het gebied met open planken voor gedenkwaardige en dure dingen voor de eigenaren. En de hele omgeving in warme, natuurlijke kleuren fungeert alleen als achtergrond en een pretentieloze plek om te ontspannen..

In monochrome kleuren

Maar er is ook een monochrome ontwerpoptie voor een eclectische woonkamer. Het spel van contrasten in dit interieur komt naar voren.

Schilderijen aan de muren

Ondanks de overvloed aan donkere tinten oogt de woonkamer licht en helder dankzij de bijna witte oppervlakteafwerking en een overvloed aan natuurlijk licht door de enorme raampartijen.

Rekken als scherm

Een rek voor boeken en souvenirs kan ook worden gebruikt als scherm om de ruimte in te delen. De lichte afwerking van de oppervlakken van een kleine woonkamer en een open kast is een uitstekende achtergrond geworden voor heldere decoratieve elementen..

Open planken

Open planken voor het opbergen van collecties kunnen voor de veiligheid aan de muur worden bevestigd, als hun mobiliteit niet wordt voorzien door het ontwerpconcept van de woonkamer.

In felle kleuren

Een woonkamer met verzamelingen van verschillende interessante objecten hoeft niet licht en flitsend te zijn. Hier is een optie voor een lichte, ruime kamer in een eclectische stijl, met elementen van landelijk en modern.

Een open haard in een moderne woonkamer is een decorelement of een functioneel attribuut

Het is niet moeilijk om in het interieur van een moderne woonkamer in eclectische stijl een inactieve open haard te ontmoeten, die zich daar uitsluitend vanuit esthetisch oogpunt bevindt. Maar functionele kachels zijn ook vaak te vinden in gemeenschappelijke ruimtes. Zelfs als de haard elektrisch of gas is, moet deze worden gestileerd als een structuur die uitsluitend werkt met natuurlijke grondstoffen en echte warmte geeft..

Woonkamer met open haard

En onder andere de mantel is een ander oppervlak voor decoratieve objecten dat in de schijnwerpers staat..

Eclectische loft

Dat deze hagelwitte woonkamer in de stijl van een eclectische loft een open haard heeft wordt niet meteen duidelijk. Achter de heldere artistieke elementen en levende planten is het bijna onzichtbaar, maar het is duidelijk dat het ontwerp van de open haard een belangrijk kenmerk van de kamer is..

Stijlen mixen

Om elementen van stijlen als modern, rustiek land en rococo te combineren in de harmonieuze sfeer van een ruime woonkamer, kan alleen een creatief persoon met een subtiel gevoel voor verhoudingen of een professionele ontwerper het doen.

Contrasterende open haard

In deze woonkamer met een mix van moderne en landelijke elementen past de open haard meer dan organisch. Contrasterende tinten, verschillende texturen en vormen zijn in harmonie en harmonie.

Ongewone inrichting

De open haard in deze woonkamer is het laatste waar je op let, er zijn veel interessante dingen om te bestuderen in het kader van het interieur. Alleen een licht, neutraal palet van de kamer zou een dergelijke verscheidenheid aan kleuren en vormen kunnen weerstaan..

Enorme bank

De ruime, spierwitte woonkamer met enorme boogramen wordt letterlijk overspoeld met licht. In een verbazingwekkend eclectische sfeer is een ultramoderne kroonluchter bevestigd aan het barokke plafond en een enorme futuristisch ogende bank naast een tuinfauteuil. En op de open haard staat een enorme spiegel in een oude lijst.

Pastorale stijl

Het is moeilijk te zeggen welke landelijke stijl meer is in deze kleine woonkamer met open haard, maar aan kussens hebben de eigenaren uiteraard geen gebrek. Misschien verzamelen de pachters meer dan pastorale schilderijen..

Open haard als scherm

De landhuis woonkamer met hoge gewelfde plafonds is ingericht in de beste tradities van het moderne, eclectische land. De open haard speelt in dit geval, naast de hoofdfunctionaliteit, ook de rol van een scherm, een scheidingswand voor het in zones onderverdelen van een grote kamer.

In gebleekte kleuren

De woonkamer is ingericht in rustige, pastelkleuren, voornamelijk textiel en meubelbekleding zijn lichte elementen. Dankzij de werkende haard is er ook een warm en comfortabel beeld van de ruimte ontstaan.

Contrasterende omgeving

Duidelijk en laconiek, op het eerste gezicht blijken de meubels in de woonkamer zeer helder en contrastrijk te zijn, waar moderne technologie met succes in het interieur is geïntegreerd met een vooroordeel in retrostijl.

Kunst ontwerp

Elk stuk in deze woonkamer met een ongelooflijk hoog plafond kan worden beschouwd als een kunstobject. Getextureerde fauteuils met contrasterende kleuren, een chique leren bank in een actieve tint, spiegelende hanglampen en dezelfde kasten die fungeren als salontafels, wandlampen gestileerd als straatlantaarns en natuurlijk een moderne open haard – alles werkt om een ​​individueel ontwerp te creëren.

Buitengewoon ontwerp

Nog een voorbeeld van hoe je vanuit een gewone woonkamer in je eigen huis een ongelooflijk handig en comfortabel museum van kunstvoorwerpen kunt maken. Elk item en element van decoratie kan urenlang worden onderzocht, slechts één haard, gestileerd als een enorme kachel, is iets waard. De ongelooflijke verscheidenheid aan texturen, vormen en kleuren choqueert niet, maar wekt oprechte interesse.

Woonkamer met een eclectisch interieur als leesplek

Heel vaak proberen eigenaren van appartementen of huishoudens een leeshoek in de woonkamer te plaatsen. In dit geval moet u niet alleen rekening houden met planken of boekenkasten, maar ook met passende verlichting voor verschillende tijdstippen van de dag en natuurlijk comfortabele zachte gebieden om uw favoriete leesmateriaal te rangschikken..

Leeshoek

Onder andere boekenkasten kunnen als ruimtebeperkende rol dienen als de ruimte ruim genoeg is.

Britse print

Een lichte en expressieve woonkamer met leeshoek ziet er onvergetelijk uit. Niet alleen kunstwerken aan de muren zijn interessant, het ongewone ontwerp van de kroonluchter is een belangrijk element, waar de klassieke glasdetails samengaan met de futuristische vorm. Helder tapijt met Britse vlagprint geeft de kamer een persoonlijk tintje.

In paarse tinten

Het is vrij moeilijk om organisch en vakkundig complexe tinten paars en lila kleuren te gebruiken, vooral met een glanzende oppervlakteafwerking. Maar in deze woonkamer was het interieur een succes dankzij de gedoseerde verdunning van de hoofdkleurstelling met warme beige tinten. Niet-triviale stoffering van gestoffeerde meubels is een hoogtepunt van het woonkamerontwerp geworden.

Heldere elementen op wit

In het lichte, gebleekte bereik van de woonkamer zien heldere decorelementen er het meest representatief uit. Zelfs de ruggen van boeken kunnen, naast hun hoofdfunctie, als decoratievoorwerp dienen..

Plaats om te lezen

In het interieur van de woonkamer werden rustige natuurlijke tinten gebruikt, waardoor een aangename, onopvallende sfeer kon worden gecreëerd om te ontspannen en te lezen. Interessante decorelementen brengen wat variatie en interesse in de inrichting van de kamer..

Verscheidenheid aan kleuren

Rustige tonen

Verrassend harmonieus kun je objecten combineren die op het eerste gezicht onverenigbaar zijn – een poef met een bloemenprint en een luipaardkleed, gordijnen met stippen en een vloerbedekking met een dambordpatroon. En aan al het andere een gele tafel met decoupage en een spiegel in een gebeeldhouwd frame toevoegen – het interieur blijkt meer dan eclectisch te zijn.

Doorgang in een halve cirkel

En in deze lichte woonkamer met een ongewone halfronde doorgang naar de keuken, is de leeshoek rationeel en praktisch. Dergelijke open rekken kunnen onafhankelijk worden gemaakt van blanks die in grote bouwmarkten worden verkocht..

Monochroom plafond

Het middelpunt van deze woonkamer is het contrasterende plafond met monochrome bies. Zo een «lading» decor is alleen bestand tegen lichte muren en neutrale vloerkleuren.

Boekenliefhebber hoek

Heldere kleuren – een fantasie in het ontwerp van de woonkamer

Waar anders, zo niet in een gemeenschappelijke ruimte, kunt u zich helderheid en een verscheidenheid aan kleuren veroorloven. Om voor de hand liggende redenen is het voor ons moeilijk om actieve felle kleuren in de slaapkamer toe te laten. Utilitaire gebouwen worden in de regel alleen beloond met helderheid in bepaalde decoratieve elementen. Maar in de woonkamer kun je experimenteren en je overgeven aan gedurfde ontwerptrucs. Voor creatieve individuen, liefhebbers van rijke kleuren, gedurfde vernieuwers en actieve mensen, onze volgende selectie van niet-triviale woonkamerinterieurs.

Ultra helder

In zo’n woonkamer wordt het zeker niet saai. De verscheidenheid aan kleuren en texturen fascineert en inspireert positief. Ondanks de vele actieve kleuren in het ontwerp oogt de ruimte harmonieus door de herhaling van tonen in verschillende vlakken en objecten..

Helder tapijt

De kamer ziet er licht uit, ook al wordt de decoratie gedomineerd door een witte tint. Actieve kleuren van tapijt, meubels en decor, evenals textiel geven de woonkamer een rijke sfeer van positief.

Zoals in een bar

Op het eerste gezicht is het moeilijk om deze woonkamer, in de traditionele zin van het woord, te noemen als «kamers voor het hele gezin». Een buitengewone setting met een bar en stoelen, een overvloed aan roestvrijstalen elementen, straatdecor en buitengewone texturen creëren een echt niet-triviaal interieur.

gebogen nissen

Laat de regenboog in je huis komen. Zelfs als ze gebleekt zijn, zien deze rijke kleuren er levendig uit. Ingebouwd reksysteem met gewelfde nissen voegt persoonlijkheid toe aan de kamer.

Lichte en praktische woonkamer

Licht en contrastrijk, deze kleine woonkamer is ondertussen ongelooflijk praktisch en rationeel. Er is niets overbodigs en alles is genoeg. Voor veel huiseigenaren is dit de sleutel tot succes bij het inrichten van het interieur van een gemeenschappelijke ruimte..

Op de zolderruimte

Gelegen onder het gewelfde plafond van het hok, is deze woonkamer vol helderheid. Een warme en gezellige sfeer gecreëerd door het actieve gebruik van verschillende houtsoorten in de decoratie wordt verdund met de natuurlijke tinten van textiel en decorartikelen.

Glanzend element

Waar, indien niet in de woonkamer, tapijten met actieve kleuren en kussens gebruiken om ze te matchen. Glanzend oppervlak «koffietafel» werd het middelpunt van aantrekkingskracht in deze saaie ruimte.

Op de zolder

Deze zachte, in elke zin van het woord, woonkamer bevindt zich op de zolderruimte. Praktisch gebruik van alle beschikbare vierkante meters resulteerde in een warme en gezellige kamer onder houten dakbogen in ongelooflijk comfortabele en lichte zachte banken met kussens.

Donker hout

Donkere houtsoorten tegen de achtergrond van de lichte afwerking van de kamer zien er contrasterend en expressief uit. Lichte decorstukken en textiel dragen bij aan het creëren van een prettige en niet saaie sfeer in de woonkamer..

Frans en modern land

Een lichte en contrasterende woonkamer met een mix van elementen uit de Franse Provence en Art Nouveau is ongelooflijk gezellig en buitengewoon.

Verscheidenheid aan tonen

Deze ongelooflijke woonkamer met houten wanden en hoge plafonds vormt een harmonieuze aanvulling op glas-in-loodramen, helder gestoffeerde meubels, actieve kleuren textiel op de ramen en kussens, ongewone tafellampen en een chique kroonluchter met een overvloed aan glaselementen. Een saaie en interessante omgeving ziet er koninklijk luxueus uit.

Heldere vlekken

Deze kamer in de woonkamer met ongelooflijk stucwerk aan het plafond is een levendig voorbeeld van hoe een reeds voltooid ontwerpproject in lichte en rustige kleuren merkbaar en aantrekkelijk kan worden gemaakt met slechts een paar spatten actieve kleur. Een ongewone kroonluchter, heldere kussens en een fauteuil, stoelen en een schilderij met achtergrondverlichting veranderden het decor van de kamer.

Rode fauteuil

Rekken met achtergrondverlichting

Lichte decorartikelen

Speelruimte in een eclectische woonkamer

Voor degenen die een biljarttafel of airhockey, een vleugel of een harp in de woonkamer willen plaatsen – onze volgende selectie afbeeldingen van lichte en buitengewone kamers.

Een pooltafel

De overvloed aan heldere en rijke kleuren, stijlen en hun elementen, texturen en maten in één kamer, maakt het interieur buitengewoon en interessant.

Speelhoek in de woonkamer

De speelruimte in de zolderwoonkamer is een logisch en rationeel ruimtegebruik. Ruim pand maakte het mogelijk om een ​​plek te creëren voor actieve en passieve recreatie.

Spel gebied

Sneeuwwitte oppervlakken van muren en plafonds, witgekalkt parket en een helder accentelement in het midden van de woonkamer – er zullen geen geschillen zijn over het doel van de kamer.

Ter afsluiting van onze publicatie wil ik graag enkele ongewone woonkamerinterieurs met u delen die u optimistisch kunnen maken, inspireren en als prototype kunnen dienen voor het creëren van uw eigen designmeesterwerken..

levende plant

Interessant decor

Glanzend decor

Eclectische woonkamer

In grijstinten

Sneeuwwitte tinten