Drvena konstrukcija: sve što trebate znati

Život u drvenoj zgradi iskustvo je za razliku od bilo koje druge vrste doma. Drvena kuća vrlo je pogodna za život na zdrav i miran način. Doista, većina ih je na prirodnim mjestima. Poboljšava fizičko i mentalno zdravlje. Kao građevinski materijal drvo ima prednosti i nedostatke.

prozor u kući vaših snova prekrasan pogled na planinsku drvenu konstrukciju.jfif

Prednosti drvene konstrukcije

Velika prednost drvene konstrukcije je brzina njene realizacije. Kao i čini Brvnara Maestro, većina elemenata je montažna ili predmontirana u radionici. Dakle, web mjesto vrlo brzo izlazi iz vode i iz zraka. Ljuska brzo napreduje. Mjesto je također čisto i suho i zahtijeva malo vode.

Odlukom za drvenu konstrukciju pojedinac bira ekološki i održiv materijal. Također ima posebnost apsorpcije ugljičnog dioksida. Time se smanjuje vlasnički ugljični otisak.

Drvo je jak materijal. Regulira vlažnost. Drvo je vodootporno i prozračno. Njegova higrometrija je izvrsna. Osim toga, ovaj materijal ima vrlo dobre toplinske i zvučne izolacijske sposobnosti, daleko superiornije od onih od opeke i betona. Smanjuje račune za energiju i omogućuje vam da uživate u ugodnim temperaturama ljeti i zimi. Drvena kuća otporna je na vatru. Ne pali brže od bilo koje druge vrste konstrukcije jer je izgaranje vrlo sporo. Osim toga, drvo ne ispušta otrovne pare.

Osim toga, vlasnik može beskrajno prilagoditi svoju drvenu kuću prema svojim potrebama. Izgradnja drvene kuće sasvim je moguća. Naravno, to će ovisiti o namjenskom proračunu.

kuća u šumi prilično zelena travnjak konstrukcija od svijetlog drva

Nedostaci drvene konstrukcije

Konstrukcija ima mnoge prednosti. Međutim, ima i nekih nedostataka. Građevinsku dozvolu općenito je teže dobiti. Obično se to postiže za dva mjeseca. Međutim, dobivanje može biti komplicirano čak i ako gradska vijećnica nema pravo to odbiti. Osim toga, drvene fasade mogu biti zabranjene ovisno o estetskoj politici grada..

dobro izrezan ugljen sive olovke arhitektonski crtež.

Drvo je prirodni toplinski izolator. Diše i pruža ugodnu temperaturu i ljeti i zimi. Međutim, njegova toplinska inercija je slaba. Stoga se akumulirana toplina brzo širi. Što je materijal teži i kompaktniji, veća je njegova toplinska inercija. Zbog toga će drvena kuća koja ne sadrži teške materijale imati manju toplinsku inerciju. Zvučna izolacija ovisi o debljini zidova i poda. Što su deblje, to je bolja izolacija između prostorija.

Jedan od glavnih nedostataka drvene konstrukcije je održavanje. Njihova arhitektura je vrhunska. Međutim, hirovi vremena i zrake sunca mogu drvo učiniti sivim. Nekima će se to svidjeti, dok će drugi radije prethodno nanijeti mrlju kako bi dugoročno zaštitili drvo. Ovo održavanje mora se provoditi redovito. Naravno, to stvara dodatne troškove. Međutim, neka su drva prirodno izdržljivija i s vremenom imaju različite nijanse..

kuća u šumi tamna drvena konstrukcija