Dovršetak kuće iznutra: fotografije dizajnerskih rješenja

Završetak privatne kuće iznutra posljednja je faza izgradnje. Morate unaprijed odabrati smjer stila, tako da možete odabrati potrebne materijale, kao i obaviti pripremne radove. Tijekom unutarnjih radova potrebno je uzeti u obzir karakteristike materijala koji je korišten u izgradnji..

Unutarnja dorada može se obaviti tek nakon stvaranja grubog poda, ugrađenih električnih instalacija, uređenja vodoopskrbnog sustava i sustava grijanja. Popis završnih radova na uređenju interijera uključuje: kit i žbuku, bojanje i tapetiranje kuće, postavljanje pločica i podova.

bijeli ukras za dom

uređenje interijera svijetlim drvom

Stropni ukras

Popravke je najbolje započeti sa stropa, jer tijekom rada možete pokvariti pod ili zamrljati zidove. Stropni ukras smatra se najtežim zbog neugodnosti nanošenja materijala, ali čak se i početnik može nositi s tim.

Izbor vlasnika privatne kuće nudi širok raspon završnih materijala, osim toga, dizajneri uvijek smišljaju nešto novo i originalno. Popularne završne obrade: spušteni ili spušteni stropovi, bojanje ili krečenje, tapetiranje stropa. U početku morate izravnati površinu žbukom i kitom, impregnirajući strop temeljnim premazom, nakon čega možete nanijeti završni premaz.

kuća s unutarnjim drvenim oblogama

Spušteni stropovi

U početku morate stvoriti strukturu, popraviti je pričvršćivanjem na pod. Uz pomoć takvih stropova možete stvoriti složenu rasvjetnu strukturu, kao i stvoriti strop na više razina. Podlogu u obliku strukture treba kititi, te obojiti ili zalijepiti tapetama. Nedostatak ove vrste stropa je taj što smanjuje visinu prostorije, što znači da će prostor postati manji..

obloge od drvetaukras kuće drvom

Rastezni strop

Dizajn takvog stropa također može sakriti preklapanje, daje pristup različitim opcijama osvjetljenja. Konstrukcija mora biti pričvršćena izravno na zidove. Uz pomoć rastezljivih stropova možete stvoriti jedinstven dizajn, budući da imaju širok izbor, stropove možete raznovrsiti otiskom ili uzorkom. Također možete koristiti kombinaciju rastezljivih i spuštenih stropova.

Dizajn je profil s posebnim mehanizmom za zatvaranje koji je pričvršćen po obodu prostorije. Bolje je povjeriti ugradnju rastezljivih stropova profesionalcima.

rastezljivi stropovi u drvenoj kući

Postavljanje tapeta

Lijepljenje stropa tapetama proračunska je opcija koja vam omogućuje stvaranje zanimljivog dizajna. Završna obrada smatra se teškom, jer će biti potrebne vještine i oprema, osim toga, nemoguće je to učiniti sami. Za ukrašavanje se mogu koristiti samo tekuće ili posebne stropne tapete. Vinilne tapete strogo je zabranjeno koristiti, a izbor tapeta po boji ugodno će iznenaditi svakog zahtjevnog vlasnika privatne kuće.

završna obrada žbuke

Bijeljenje i slikanje

Ova je mogućnost završne obrade stropa poznata svima već duže vrijeme, najjednostavnija je za provedbu. Za završne radove ne trebate znanje ili posebne vještine, možete sami pobijeliti ili obojiti. Prednost leži u niskim troškovima rada i njihovoj jednostavnosti. Za krečenje se koristi živo vapno, a za slikanje možete odabrati bilo koju prikladnu boju, raspon boja nije ograničen ničim.

snježnobijeli ukras za dom

Zidna dekoracija

Nakon završetka stropova, možete prijeći na sljedeću fazu – doradu zidova unutar kuće. Ovdje je građevinski asortiman upečatljiv jer se mnoge mogućnosti nude kao materijali. Izbor materijala izravno ovisi o stilskom smjeru prostorije, dizajnerskom projektu koji je razvijen ranije. Popularne opcije uključuju tapete, keramičke pločice, kamen (prirodni i umjetni), ukrasnu žbuku, suhozid ili jednostavno slikanje..

prekrasan ukrasni ukras za dom

Općenito, može se reći da su završni radovi na zidovima malo lakši od završne obrade stropova, međutim mogu biti potrebne i posebne vještine u radu s alatom. Općenito, za sve materijale postoji jedan glavni uvjet – prije nanošenja oporučnog sloja morate paziti da zidovi moraju biti savršeno glatki, a sve hrapavosti uklonjene kitom i žbukom.

Prilikom odabira materijala važno je uzeti u obzir stil prostorije, kao i od materijala od kojeg je sama kuća napravljena. Na primjer, u kupaonici je bolje dati prednost keramičkim pločicama koje se lako održavaju, otporne su na vlagu i ekstremne temperature. Za spavaću sobu, tapete, ukrasna žbuka ili suhozid bit će najbolja opcija. Glavna stvar je da se korišteni materijali međusobno kombiniraju, stvaraju jedinstvenu sliku i mogu poslužiti dugo vremena. Općenito, može se primijetiti da se identični materijali mogu koristiti za ukrašavanje zidova i stropova. Iznimka će biti keramičke pločice i kamen (prirodni ili umjetni), koji se zbog impresivne težine ne koriste za završnu obradu stropova..

izvorni ukras seoske kuće originalna završna obrada dorada brvnare

Završna obrada poda

Glavni radovi na podovima obavljeni su tijekom stvaranja temelja, završne unutarnje radove najbolje je obaviti na kraju uređenja interijera. Izbor podnih obloga ovisi o vrsti zgrade. Na primjer, u kući od opeke s betonskim podovima nema ograničenja u izboru materijala, ovdje možete koristiti i keramičke pločice i parket ili bilo koji drugi materijal..

Ako su kuća i podovi od drveta, tada je najbolje koristiti ploče, laminat, parket ili linoleum. Bolje je ne koristiti keramičke pločice, kamen i slične materijale. Ograničenje je posljedica činjenice da konstrukcija drvenog poda ima svoje karakteristike. Po želji, keramičke pločice sa sustavom toplog poda mogu se postaviti i na drveni pod, međutim, nema jamstava da pod neće iskriviti, osim toga, pouzdanost i vijek trajanja takvog poda bit će veliko pitanje..

uređenje doma u svijetlim bojama polu-starinski ukras za dom završetak ladanjske kuće

Završne značajke

Uređenje kupaonice, kuhinje ili WC -a zahtijeva pažljivu pozornost pri izboru materijala. Za ukrašavanje ovih prostorija potrebno je koristiti materijale otporne na ekstremne temperature i visoku razinu vlage. Zbog toga se savjetuje korištenje akrilnih boja za stropove; za zidove je najbolje koristiti keramičke pločice, obloge ili obično slikanje. Pod je najbolje napraviti od pločica, kamena ili linoleuma.

Nema ograničenja u materijalima za završnu obradu dnevne sobe ili spavaće sobe, međutim, ovdje osoba provodi većinu svog vremena, pa je bolje koristiti prirodne materijale.

plava oblogaunutarnje uređenje okvirne kuće

Dekoracija hodnika posebna je tema čiji pristup treba biti što pažljiviji. Ova se soba nalazi u neposrednoj blizini ulice, što znači da to morate uzeti u obzir pri odabiru materijala. Najbolje je dati prednost materijalima s povećanom otpornošću na vlagu, oni moraju biti otporni na nagle promjene temperature, lako se čiste od onečišćenja. Također, u hodniku morate obratiti pozornost na toplinsku izolaciju, koja bi trebala biti kvalitetna.

moderna kuća stilski dom bijela završna obrada bijela drvena kuća