Дизайн проект на апартамент в Барселона

Каним ви на обиколка в стаите на един испански апартамент. Средиземноморският стил, концепция, често използвана от дизайнерите за декориране на апартаменти в Испания, е претърпял промяна, модернизиран е и е даден на собствениците на жилища «под нов сос». Простота и сбитост, ясни линии и форми, удобство и комфорт са в основата на интериора на апартамент в Барселона. Светлите и ефирни помещения на жилището са обзаведени със завиден минимализъм, но в същото време не създават усещането за среда, в която собственикът на апартамента е излишен. Този дизайнерски проект е създаден за комфортен живот на съвременен жител на града, който уважава традициите, но гледа далеч напред..

Разпределение на апартаменти в Барселона

Разпределение на апартаменти

Нека започнем нашата вълнуваща обиколка от сърцето на апартамента – стаята, в която собствениците прекарват най -много време (с изключение на периода на сън) – кухнята, свързана с малка всекидневна. Тясната, но дълга стая побира всички необходими мебели, домакински уреди и работни сегменти за готвене и хранене. Снежнобялата декорация на стените и тавана с греди ви позволява визуално да разширите пространството и да създадете неутрален фон за кухненския комплект и трапезарията. Украсата на кухненския интериор е подовата настилка, която, за разлика от останалата част от къщата, не е изработена от дървени подови дъски, а е облицована с цветни декоративни плочки..

Кухня

Кухненските шкафове с леки традиционни фасади с редуващи се домакински уреди са разположени в ъглово разположение – най -универсалният начин за поставяне на кухненски комплект. При това подреждане на системи за съхранение, оборудване и работни повърхности винаги има място за инсталиране на поне малка трапезария..

Ъглово оформление

В нашия случай трапезарията е представена от малка дървена плъзгаща се маса и удобни столове с облегалки и плетени седалки от подобен материал. Малко естествена топлина в средата на снежнобялата прохлада очевидно благоприятстваха характера на интериора..

Подови плочки - акцент в дизайна

Много домакини мечтаят за кухненска мивка, разположена до прозореца. Това е не само изобилие от слънчева светлина, което е важно за висококачественото миене на съдове, но и възможност да избягате от рутинна работа, гледайки пейзажа извън прозореца..

Мивка до прозореца

Лекият контраст, който тъмните плотове и фасадите на шкафа внесоха в снежнобялия кухненски ансамбъл, създаде известна динамика в интериора на кухненското пространство. А дървените повърхности разредиха този бял и черен съюз и внесоха нотка на близост до природата, топлина и уют в дизайна..

Зона за вечеря

Кухненското пространство се слива в зона за отдих с малка дървена платформа, която има много функции. Първоначално този нисък пиедестал беше необходим за изравняване на нивата на откритата тераса и интериора. Дори материалът за това е избран идентичен както за интериора, така и за екстериора..

Достъп до откритата тераса

Нисък дървен пиедестал служи и като място за почивка и четене – просто трябва да го оборудвате с меки възглавници или основи и система за съхранение под формата на отворени клетки и чекмеджета с бели фасади и, разбира се, пиедестал – посредник между вътрешното и външното пространство на апартамента.

Дървен пиедестал

Големите стъклени врати, водещи към външната тераса, осигуряват много естествена светлина през деня, докато през по-тъмната част на деня има удобно кожено кресло в цвят маслина и малка настолна лампа..

Място за почивка и четене

Дървеният под на външната тераса се превърна в отлична платформа за организиране на зона за сядане на открито. Удобни кресла и зелени растения в саксии и саксии на открито създадоха удобен вътрешен двор на терасата на многоетажна испанска сграда.

Отворена тераса

От общите функционални стаи преминаваме към лични апартаменти и разглеждаме интериора на спалнята. Стая със снежнобяло покритие може условно да бъде разделена на сегмент за сън и работна зона. Голямо легло и оригинални нощни мебели съставляват целия сегмент на съня и релаксацията. Що се отнася до мини-офиса, тук се помещават голяма библиотека и бюро с удобно кресло..

Спалня с кабинет

Спалнята също има достъп до открита тераса през големи стъклени врати. В креслото, разположено близо до панорамния прозорец, можете да прочетете книга или просто да се любувате на гледката в студено време, когато достъпът до терасата е нежелан..

Светло покритие в спалнята

Някои комбинации от модерни интериорни предмети и ретро обекти водят до създаването на уникален, интересен дизайн, който в същото време не престава да бъде функционален, удобен и визуално привлекателен..

Нощно шкафче

Банята, разположена до спалнята, излъчва свежест, чистота и лекота. Снежнобял водопровод и обзавеждане изглеждат страхотно на фона на светлосини керамични плочки. Контрастът към интериора на утилитарната стая беше донесен от тъмния дизайн на рамката на прозореца и шахматната дъска на подовата облицовка..

Баня