DIY füzérek – esztétikus, eredeti és gazdaságos

Bármely kézzel készített termék népszerűsége csúcsán van. Nemcsak jövedelmező kreatív dekorációs elemeket létrehozni otthonához saját kezével, hanem stílusos, modern is, a legújabb trendek szellemében. Ugyanakkor nem szükséges speciális készségekkel, ritka anyagokkal vagy speciális eszközökkel rendelkezni – a legtöbb dekorációs ötlet egyszerűen kivitelezhető, és nem igényel nagy költségeket. Néhány ötlet megvalósítása érdekében lehetőség lesz a felesleges dolgoktól való megszabadulásra, vagy a polcokon csak helyet foglaló háztartási cikkek eldobására. Az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb, de ugyanakkor hatékony módszer az otthon díszítésére a füzérek készítése. Íme 100 ötlet a legkülönfélébb koszorúk készítésére különböző alkalmakra – inspirálódjon!

DIY virágfüzér

Papírfüzérek

A papírfüzérek a legegyszerűbb, legolcsóbb és leggyorsabb módja a tér átalakításának. A papírfüzér a belső tér hangsúlyos elemeként szolgálhat, funkcionális szegmensekre oszthatja a helyiségeket, vagy kiemelhet egy adott helyet, jelezhet egy bizonyos témát vagy stílusú szobatervet, vagy egyszerűen díszítő elemként szolgálhat.

Dombornyomott papír

Különböző kivitelű füzérek

Lila tónusokban

Térfogati geometria

A papírfüzér létrehozásának legegyszerűbb módja a lapos. A papírból készült nyersdarabokat (a kívánt formát) egyszerűen írógépen varrják, vagy zsineghez, vastag szálhoz vagy szalaghoz ragasztják. Ha gondosan kezeli az ilyen füzért, akkor többször is használható..

Lapos füzér

Papír csipke

Színes papír

Elemi kézzel készített

A papír rojt könnyen elkészíthető, de nagyon elegáns és ünnepi megjelenésű. Egyszerűen használja a kétoldalas rojtot az extra puffadás érdekében..

Asztaldísz a finomságokhoz

Könnyű gyártás

A végrehajtás egyszerűsége

Pasztell színekben

Papír rojt

A vékony papír nagyszerű az egyszerű, könnyű dekorációs lehetőségekhez. Az ilyen füzérek szó szerint súlytalanok, minden leheletnyi levegőtől meginognak, tágas, légies és könnyed légkört teremtve a szobában. A vastag papír alkalmas bonyolultabb, erős alapú termékekhez.

Lapos elemek

Tarka elefántok

Arany koszorú

A papír elemekkel ellátott, terjedelmes füzérek mindig nagyon ünnepi, sőt ünnepélyes megjelenést kölcsönöznek. A papír térfogatának megadása minden bizonnyal némi munkát igényel, de az eredmény megéri az erőfeszítést. Használhat szokásos színes papírt (leggyakrabban kétoldalas) és hullámosított, krepp, kartonpapírt, fóliát. Térfogati elemeket fűzhet vékony szalagra, zsinegre, bármilyen zsinegre. Minél sűrűbb a papír és minél nagyobbak a díszítő elemek, annál erősebbnek kell lennie a fűzés alapjának..

Szivárványfüzér

Papír virágok

Térfogatú füzér

Térfogati dekoráció

A füzér terjedelmessé válik, ha a szokásos papír nyersanyagokat összehajtják vagy összehajtják.

Térfogati szívek

Vaskos papír

Papírtollak

Zónázás füzérekkel

A családi fényképek papírfüzérekhez is használhatók. Egy ilyen dekorációs elem egyszerre lehet exkluzív ajándék és a szoba csodálatos dísze (nem csak nyaralás céljából).

Garland fotókkal

Füzérek szövetből és cérnából

A különféle textíliák füzérei minden bizonnyal tartósabbak, mint a papírtermékek. Ha van otthon felesleges, különböző színű szövetdarabja, akkor bizonyos készségekkel, türelemmel és szabadidővel igazi mesterműveket készíthet a kézi díszítésből.

Füzér szövetből

Szövet makk

Sima szövet zászlók

Háromszögű zászlók

Szövet ujjatlan

Például az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált, hogy bármilyen díszítő elemet színes filcből készítenek. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy nem igényel feldolgozást, sűrű és jól megtartja alakját, minden kézműves áruházban és még az írószer osztályokon is értékesítik..

Filc koszorú

Filc szívek

Színes madarak

DIY füzér

A tüll nem kevésbé népszerű. Tökéletesen megtartja alakját, és ideális háromdimenziós díszítő elemek készítéséhez. A füzérek nagyméretűek és egyenletesek «bolyhos».

Tüllfüzér

Tüllfüzér

A szalagok egy különálló anyagfajta, amelyet nagyon gyakran használnak különféle füzérek készítésére. A legegyszerűbb módja a különböző színű szalagok apró darabjainak kötése kötélre vagy bármilyen más alapra..

Szalagfüzér

Tarka szalagok

Szalagok és szövetdarabok

A maradványok hasznos ártalmatlanítása

Finom árnyalatok

Ha tudja, hogyan kell kötni, és még mindig vannak különböző színű szálai, akkor a legjobb módja az ilyen maradékok ártalmatlanításának, ha tartós koszorút készít. Ennek a kézzel készített anyagnak nemcsak a kötött elemekkel ellátott, tartós füzérek újrafelhasználása válik előnyévé, hanem a dizájn eredetisége, a változatos kivitelezési lehetőségek is.

Csipke füzérhez

Kötött léggömbök

Kötött nyuszik

A kötés szerelmeseinek

Élénk színkombináció

Kötött íjak

A sokszínű pom-pomok, amelyeket még a gyermekek számára is könnyű elkészíteni, kiváló alapot jelenthetnek a füzér létrehozásához azok számára, akik sok maradék szálat gyűjtöttek össze a kötéshez..

Tarka pomponok

A maradék szálakat ártalmatlanítjuk

Rögtönzött eszközökből alkotunk

Ki mondta, hogy sok pénzre van szüksége a kézzel készített órákhoz? Rögtönzött eszközökből gyönyörű dekorációs elemeket készíthet otthonához. Ennek ellenére továbbra is felmerülnek bizonyos költségek – a kísérő anyagokért és természetesen az időért. De a kellemes tevékenységre fordított percek és órák nem tekinthetők kiadásnak. Tehát abból, amiből eredeti papírfüzéreket készíthet:

  • régi újságok;
  • magazinok;
  • reklámplakátok;
  • füzetek;
  • szükségtelen térképek és atlaszok;
  • az életük végéhez érő kártyák;
  • könyvek, amelyek csak hulladékpapír szállítására alkalmasak;
  • gombok, gyöngyök, gyöngyök.

Régi jegyzetek füzére

A régi papír második élete

Új évre régi könyvekből

Újrahasznosítjuk a papírhulladékot

Régi könyvekből

Régi atlaszokból és térképekből

Újság daruk

Gombok füzére

Az óvodák műanyag heréit könnyű madarakká vagy állatokká alakítani. Az eredeti füzér elkészítéséhez csak színes papírra és zsinegre van szüksége. Papírból készült süteményekből vagy süteménytartókból könnyű füzéreket készíteni. Nagy mennyiségben értékesítik, olcsók, de ugyanakkor fényesek lehetnek, eredeti rajzzal rendelkeznek..

Díszes füzérek

A rendelkezésre álló eszközöket használjuk

A rendelkezésre álló eszközöket használjuk

A műanyag eldobható tányérok pedig könnyen alakíthatók futballlabdák utánzatává..

Golyók eldobható tányérokból

Tematikus dekorációk

A legegyszerűbb módja annak, hogy bármilyen szobát bármilyen ünnepre díszítsen, füzérek segítségével. Elég gyorsan elkészíthetők, többször is felhasználhatók, és a kívánt hatástól függően újrapozícionálhatók. A füzér sok helyet foglal el, így minden hely azonnal átalakul, ha ilyen egyszerű módon díszíti. Az ünnepi hangulatot, az ünneplés bizonyos témájának utalását vagy az esemény megtartásának sajátosságait a füzérek segítségével a legkönnyebb megszervezni. Nos, miért vesz valamit, amit saját kezével, sőt improvizált eszközökkel is megtehet.

Egyszerű füzér

Filc kaktuszok

Papírtenyerek

Újév és karácsony

Az újévi koszorúk gyermekkorból ismert dekoráció, amelyet sokan elkészítettek, amint megtanulták ollózni. Papír- és szövetzászlók, kartonból vagy fényes fóliából készült láncok, kivágott hópelyhek és karácsonyfák – a téli ünnepek minden kelléke felhasználásra kerül.

Fényes füzér

Hópelyhek füzérekhez

Arany és ezüst

Arany csillagok

Téli téma

Karácsonyi füzér

A nyáron összegyűjtött kúpokból télen füzérek készíthetők. Elég tisztítani a munkadarabokat (kúpokat) vagy festeni a végeket «gallyak» jövőbeli karácsonyfák fehér vagy ezüst festékkel (használhat gouache -t, akrilfestéket és akár fehér ragasztót is).

Kúpok használata

Stílusos és gazdaságos

Újévi ünnepekre

Kúpfüzér

Gyermekpartira

Talán a füzérek leggyakoribb felhasználása a szoba díszítésére a gyermek party. Nem feltétlenül születésnap, bármilyen ünnep, ahol gyerekek vannak jelen, különösen elegánsan, ünnepélyesen és változatosan szeretném megszervezni. Füzérekkel díszítheti az úgynevezett édességbár területét (asztal csemegékkel és italokkal), az asztal feletti helyet, ahol a gyerekek ülni fognak, vagy az ajándékok hajtogatásának helyét. És egyszerűen a helyiségben kifeszített füzérek, vagy a falakat díszítő, kézzel készített dekorációs elemek kiváló okok az ünnepi hangulathoz.

Virágok és katicabogarak

Garland fagylalt

Candy bár dekoráció

Sapkák füzére

Kis színes hengerekből (vastag színes papír vagy színes karton) dinamitot (a parti robbanásveszélyére utaló jel) vagy gyertyát készíthet – ez már asszociáció a tortához való gyertyákkal.

A papírt szövet- vagy cérnatermékekkel kombinálva eredeti dekorációs lehetőségeket hozhat létre. Például papírnyúl farokkal pomponok formájában, amelyeket könnyű elkészíteni még egy gyermek számára is. A lófarok vattából készülhet úgy, hogy egyszerűen csomókká tekerik..

Farkú nyulak

Színes nyulak

Nyulak az újságokból

Valentin nap

Valentin -napon szokás kézzel készített Valentin -napot adni. De mehet tovább, és rendezhet egy egész területet az ünneplésre, díszíthet egy helyet az asztal közelében, ahol romantikus vacsora kerül sor, díszítse az ágy fejét vagy a ház bármely más helyét, amely kényelmes a díszítéshez. Természetesen a koszorúk fő motívuma a szerelmesek ünnepére a szívek és a piros minden árnyalatának használata lesz. Egyébként a szerelmi témák használatát a szoba díszítésében nem kell semmilyen ünnephez kötni. A lány szobájának belseje romantikus stílusban, az ilyen dekorációs elemek egész évben díszíthetik..

Egyszerű füzér Valentin -napra

Egyszerű dekoráció

A papírból…

Nyomtatott szívek

Kombinált technika

Papír szívek

A filcből …

Filc szívek

DIY szövet

Univerzális opció

Függetlenül attól, hogy milyen ünnepet fog ünnepelni – egy családtag vagy háziállat születésnapját, évfordulót vagy nemzeti ünnepet, vagy talán csak az egyik rokon tért vissza hosszú távollét után, és bulit készítenek a tiszteletére – sok univerzális lehetőség a füzérek kivitelezésére minden alkalomra. Ezek lehetnek közepes méretű golyók, kötélre vagy sűrű szálra fűzve …

Színes lufik

Vagy egy virágkötészet, amely az év bármely szakában és bármely ünnepnapon releváns. Ezenkívül a virágok különféle anyagokból készülhetnek. Használjon gallyakat vagy gallyakat az alaphoz, és összetétele közelebb lesz a természethez.

Garland-liana

Zöldség mint dekoráció

Virágok dekorációként

Egy win-win

Univerzális fehér változat

Virágos dekoráció