Design ideer til en lille altan eller hvordan du rationelt kan bruge ekstra boligareal

Ikke alle ejere af bylejligheder er så heldige at blive ejer af en stor altan eller en rummelig loggia. I de fleste tilfælde er alt, hvad vi kan nøjes med et par kvadratmeter, som bruges til at gemme forskellige og ofte helt unødvendige ting. Vi plejede at afskrive små altaner fra kategorien «beboet» og nyttige lokaler. Det er trods alt meget lettere at tage kasser med grøntsager, en cykel, en børneslæde og alt det, der forstyrrer her fra en lejlighed, lukke døren og glemme det. Vi foreslår dog at følge råd fra designere, genoverveje din holdning til det funktionelle formål med selv en lille, men altan, og bruge dette ekstra område mere rationelt..

Lille altan design – grundlæggende regler

Beboere i lejligheder i etagebygninger mangler altid et hyggeligt og behageligt sted for hvile og privatliv. Selvom din familie består af tre personer, bliver dette spørgsmål af og til relevant for alle, og en lille altan kan perfekt klare denne opgave..

Først skal du adskille det, der er på det «lager» og foretage en revision af værdier. Og i dette tilfælde er du velkommen til at slippe af med unødvendig skrald. Glem ikke, at konceptet «Lev godt» er tilstedeværelsen af ​​det nødvendige. Besparelser, i tilfælde «pludselig komme til nytte», har intet at gøre med det.

Efter større rengøring skal du vurdere altanens tilstand og først udarbejde en plan for det foreslåede arbejde. Derefter kan du starte isolering, ruder, hvis dette er inkluderet i planerne og andet reparationsarbejde..

Det næste trin bliver selve omdannelsen af ​​altanområdet. Og for dette er det nødvendigt på forhånd at beslutte om altanens funktionalitet og beslutte, om dette værelse forbliver isoleret, åbent eller slutter sig til det tilstødende rum.

I den sidste fase af arrangementet skal du tage stilling til stilen på den opdaterede altan, købe de nødvendige efterbehandlingsmaterialer og gå direkte til at skabe interiøret.

Typer af altaner

På byggefasen af ​​enhver lejlighedsbygning omfatter byggefirmaets ansvar ikke ruder og forbedring af altanområdet. Derfor er disse lokaler kolde. Under renoveringsprocessen ændres de fleste altaner, og de kan generelt opdeles i tre typer – åbne altaner, glaserede og lukkede altaner samt altaner, der er knyttet til det fælles opholdsområde. Det er denne faktor, der er dominerende, når man vælger altanens funktionelle formål og påvirker valget af indretning.

Sådan udstyres en lille altan

Hvis du ønsker det, kan du ændre og kompetent udstyre selv en lille altan. Det vigtigste er at analysere de mulige muligheder på forhånd og bestemme mulighederne.

Restzone

En lille altan er perfekt til denne rolle, for nogle gange er det ikke nødvendigt at tildele et helt rum til afslapning og afslapning. Selv på et par kvadratmeter kan du arrangere et minimum af møbler og skabe et lille hyggeligt hjørne, hvor du kan tage en pause fra hverdagens bekymringer og kontorarbejde, læse en bog i stilhed eller bare få en kop duftende te. Både lukkede og åbne altaner er velegnede til disse formål..

Undersøgelse

Et sådant tilbud vil være en glimrende løsning for de mennesker, der ofte arbejder hjemmefra og ikke har mulighed for at udstyre et fuldgyldigt kontor eller arbejdsområde i et af værelserne. I dette tilfælde kan oprettelsen af ​​et mini-kontor på en lukket eller vedhæftet balkon til det tilstødende rum kaldes en universel mulighed..

Opbevaringsområde

Forskel mellem «lager» unødvendige genstande og kompakte opbevaringsrum er indlysende. Det eneste, der er tilbage for dig, er at installere en garderobe, hylder, brystborde, kommoder og rummelige hængslede hylder på den lukkede altan. Hvis balkonen støder op til køkkenet, vil dens område være et glimrende sted at opbevare mad og retter. Hvis balkonen støder op til soveværelset, kan du udstyre et omklædningsrum på yderligere meter.

Haveområde

En lige så original mulighed kan kaldes brugen af ​​en balkon til et haveområde, og i dette tilfælde taler vi ikke om kunstige senge med agurker eller tomater. Hvorfor dog ikke? Gulv eller hængende krukker med blomster eller salatblade er en god idé til at skabe et hyggeligt hjørne i miljøet «et levested» i lejligheden. En spændende, men beroligende hobby for alle familiemedlemmer..

Valg af skab til en lille altan

Installation af et skab på balkonen ser meget mere interessant ud end affald, der lige er dumpet i et hjørne. Derudover vil en sådan løsning redde ejerne fra mange problemer i forbindelse med opbevaring af grøntsager, konservering, værktøjer og andre egenskaber. Denne idé bruges som regel til at arrangere lukkede områder, hvor strukturen pålideligt vil blive beskyttet mod kulde, regn og vind..

Et skab til en altan kan være et skab eller en indbygget struktur, have standardmål eller laves på bestilling, hvilket er mere vigtigt for et altanrum med et lille område. Produktmål, design, antal stativer og hylder i dette tilfælde bestemmes også individuelt under hensyntagen til altanens egenskaber og ønsker fra ejerne af lokalerne..

Sådan vælger du en sofa til en miniaturebalkon

Bløde og hyggelige sofaer som ingen anden bidrager til skabelsen af ​​hygge, og deres forskellige former, størrelser og designs giver dig mulighed for at bruge et lignende møbel, selv til at arrangere en lille altan.

En minisofa er som regel installeret i et af hjørnerne på balkonen og kan have enhver konfiguration-være rund, firkantet, hjørne, med ryglæn, armlæn eller et indbygget opbevaringsrum.

Typer af borde til en lille altan

Siden i dag diskuterer vi arrangementet af et altanområde med en lille firkant, så bør bordet til dette rum, uanset dets funktionelle formål og stilløsning generelt, først og fremmest være kompakt. Det kan være et miniaturebord til te at drikke eller spise, som er installeret i et rekreativt område eller en have..

Skrivebord, hvis vi taler om at oprette et studie på balkonen. Toiletbord, i tilfælde af tilslutning af balkonen til soveværelset. Samt et vindueskarmsbord, hvilket især er almindeligt i eksempler på at kombinere et altanrum med et køkken. Sådanne borde kan have forskellige former, størrelser, være bærbare og indbyggede, hængslede og ophængte, folde og folde.

Lænestol i det indre af en lille altan

En anden interessant løsning er brugen af ​​stole til indretning af det indre af en lille altan. Særligt populær i dette tilfælde er produkter med blødt polstring og kurvstrukturer med originale puder, gyngestole, ophængte strukturer og modeller af stole i form af en hængekøje, der er fastgjort direkte til loftet. Samt stolsenge, der om nødvendigt bruges som en ekstra seng og originale modeller af stole i form af en taske, pære eller kugle, som især vil appellere til den yngre generation.

Lille altan interiør

Som du forstår, er materialerne til efterbehandling af balkonen samt møbler, tekstilelementer og andre komponenter normalt valgt ud fra interiørets stil. Også selvom vi taler om et åbent område. I tilfælde af at kombinere en balkon med et tilstødende værelse, bør du fortsætte med at «tidligere» balkonen har allerede valgt designstil.

Indretning i loftstil indebærer tilstedeværelsen af ​​en vis brutalitet, som kan vise sig i metaldele, usædvanlige tæpper, ru gips eller murværk på væggene.

Højteknologisk er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​multifunktionelle møbler, maksimalt lys og et minimum af dekorative ornamenter..

Provence favoriserer tværtimod tekstilkomponenter, træmøbler, indretning og forskellige typer mønstre..

Landskabsindretning i landlig stil vil være et godt tilflugtssted for ældre møbler og gardiner.

Orientalsk stil er en rig dekoration med mange dekorative puder, tilbehør og indviklede tryk.

At indrette en lille altan er både en spændende og udfordrende opgave. Når det er sagt, behøver du ikke bruge en bestemt stil. Selv i et så kompakt område kan du eksperimentere lidt og skabe dit eget interiør. Alt i dine hænder!