Dekoratív panelek a konyhához – alternatív lehetőség egy funkcionális szoba gyönyörű díszítésére

A modern, stílusos konyha sok család álma. Végül is itt összegyűlhet egy esti teapartira, és megbeszélhet minden fontos ügyet. Ennek ellenére a helyiség javítása gyakran időigényes és fáradságos. Tekintettel azonban az építőanyagok széles skálájára, a folyamat felgyorsítható a tervezés minőségének romlása nélkül. Dekoratív panelekről beszélünk, amelyeket egyre gyakrabban használnak tapéta és csempe helyett a falakon, valamint a fejhallgató mentén a backsplash díszítésére. Ez az opció meglehetősen költséghatékony, funkcionális és könnyen telepíthető..

Dekoratív panelek a konyhához: előnyök és hátrányok

A dekoratív panelek vásárlása előtt javasoljuk, hogy tanulmányozza azok fő jellemzőit, valamint előnyeit és hátrányait. Ez lehetővé teszi, hogy figyelembe vegye az összes árnyalatot, és a lehető leghatékonyabbá tegye a javítást. Ez különösen igaz a régi épületek lakására, ahol leggyakrabban már bizonyos burkolat van a falakon. A dekoratív panelek egyik fő előnye, hogy nincs szükség a korábbi bevonat szétszerelésére és a felületek kiegyenlítésére. Mivel falhoz vagy speciális kerethez rögzíthetők. Kívánt esetben panelekkel lehet elrejteni az elektromos kommunikációt, így a konyha szebb lesz. Ezt az év bármely szakában meg lehet tenni felesleges szemét és zaj nélkül. A folyamat meglehetősen egyszerű és gyors. Meg kell jegyezni, hogy sok panel ellenáll a nedvességnek. Vagyis még akkor is, ha a szobát elárasztják a szomszédok, nem deformálódnak. Az ilyen kivitel másik tulajdonsága a hangszigetelés javítása. És természetesen a mindennapi életben egy ilyen kialakítás nem igényel különös gondosságot..

Természetesen a konyha dekoratív paneleinek számos hátránya van, amelyeket figyelembe kell venni. Először is meg kell jegyezni, hogy egyes típusaik nem tartósak, és kitéve deformálódhatnak. Annak ellenére, hogy a panelek nem változtatják meg megjelenésüket víz hatására, sok forgácslap vagy MDF termék nem tolerálja jól. Ami a műanyag szerkezeteket illeti, penész alakulhat ki alattuk. Nem javasoljuk egyes típusok telepítését a tűzhelyhez, mivel ezek gyakran nem bírják a túlmelegedést. És természetesen rendkívül fontos figyelembe venni a panelek súlyát az optimális rögzítés megtalálása érdekében. Mindenesetre nem a panelek árára, hanem minőségére kell összpontosítania. Különösen, ha hosszú ideig tervezi telepíteni őket..

A dekoratív panelek népszerű típusai és típusai

A jó konyhai kialakítás érdekében fontos figyelembe venni számos árnyalatot. Végtére is, még a dekoratív paneleknek is több típusa és típusa van, saját jellemzőkkel. A legnépszerűbbek műanyag panelek. Színek széles választékában kerülnek bemutatásra, így mindig kiválaszthatja a konyhájának megfelelő opciót. Ezenkívül ez a megoldás költségvetésnek tekinthető és könnyen telepíthető. Az előnyök közül meg kell jegyezni, hogy a panelek nem szívják el az élelmiszer szagát, és víztaszító tulajdonságokkal is rendelkeznek..

A konyha befejezéséhez szükséges költségvetési lehetőségek közül érdemes megjegyezni a paneleket MDF és Forgácslap. Szakértők szerint az MDF szerkezetek tartósabbak. A hőmérsékletváltozások és a megnövekedett páratartalom miatt nem változtatják meg megjelenésüket. Ezenkívül a panelek vizuálisan nagyon jól néznek ki, vizuálisan hasonlítanak a természetes fához. A forgácslapot a konyhai kötény díszítésére nem gyakran használják. Ennek oka az, hogy az ilyen paneleket meglehetősen erősen befolyásolják a szélsőséges hőmérsékletek és a nedvesség. Teljesen megduzzadnak a víztől, elveszítik eredeti megjelenésüket. Ennek elkerülése érdekében a felületet rendszeresen meg kell dolgozni..

Egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert bambusz panelek  ez egy természetes anyag, amely hihetetlenül gyönyörű textúrával rendelkezik. Fő előnyei: ellenáll a nedvességnek, a hőmérsékletnek és a napfénynek. Ezenkívül az ilyen panelek könnyűek, de tartósak és nem igényelnek további feldolgozást. Ami a lehetőségeket illeti, a bambusz anyagok több árnyalatúak, szövésűek, és lehetnek egyrétegűek vagy kétrétegűek is.

A kifinomult konyhai kialakítás rajongóinak alaposabban meg kell vizsgálniuk a dekoratív elemeket tömörfa panelek. Ez az anyag jól megtartja a hőt, saját hangszigeteléssel rendelkezik, és jól néz ki más anyagokkal. A szakértők rámutatnak, hogy a legrangosabb lehetőségek a tölgy vagy a bükk. A kőris, a fenyő és a cseresznyefa ára valamivel alacsonyabb. Ezek az anyagok ellenállnak a nedvességnek és a magas hőmérsékletnek. A fa panelek élettartamának meghosszabbítása érdekében viaszosítják. Ez megakadályozza, hogy élelmiszer -szagok kerüljenek beléjük. És természetesen egy ilyen konyhai kialakítás mindig gyönyörűnek tűnik, és hangulatosságot kölcsönöz..

A következő lehetőség az gipsz panelek, amelyek egészen szokatlannak tűnnek. Segítségükkel zónázhatja a teret, kiemelheti a szoba egy részét vagy vizuálisan kibővítheti. Ezenkívül gyakran használják kő-, márvány- vagy fapadló szimulálására. Ez a fajta panel biztonságos, könnyen felszerelhető, de ugyanakkor nem rendelkezik nedvességállósággal..

És természetesen, üveg dekorációs panelek is relevánsak maradnak. Segítségükkel korlátlan számú ötletet valósíthat meg a konyha kialakításában. Ez a lehetőség sokkal drágább, de indokolt. Végül is az anyag biztonságos, emellett magas hőállósággal és nedvességállósággal rendelkezik..

Panel típusok

Formájában ez a befejező anyag lehet léc, csempe és lemez. Az állványpanelek szalagokból állnak, amelyeket horonycsuklók rögzítenek egymáshoz. A csempelapok viszont túlnyomórészt négyzet alakúak, és szinte mindig csempe helyett használják őket. A legegyszerűbb a telepítésben, és a megjelenés szempontjából is vonzó a lemezanyag. Elég nagy méretű, ezért gyakran használják nagy falak díszítésére. Ami a telepítési folyamatot illeti, az ilyen paneleket ragasztóval vagy fémládára rögzítik.

Dekoratív panelek a konyhához: fotótervezési ötletek

A faldekoráció a konyha dekorációjának egyik legfontosabb lépése. Ezért az anyag kiválasztása előtt alaposan meg kell fontolni a szoba általános stílusát..