Червена спалня: интересни дизайнерски решения на снимката

Спалнята е важно място в къщата. Именно в спалнята хората почиват и трупат сили след тежък ден. Правейки ремонт в спалнята, имаме избор в какъв цвят ще бъде тя. Обикновено хората предпочитат неутрални, спокойни цветове в такава стая. Мнозина са на мнение, че ярка цветова схема е по -подходяща за помещения като хол, кухня. Но някои хора мислят за червения интериор на спалнята си. Това решение заслужава внимание..

Спалня в червени тонове

Много дизайнери обичат да създават своите шедьоври в живи цветове. Спалнята с червени нюанси е потвърждение за това. Мебелите от кафяви до светло бежови цветове са подходящи за алена спалня. Можете да разредете аленото с декор с по -приглушен цвят. Подова ваза, боядисване и т.н. могат да помогнат за това..

Осветлението играе важна роля в светлия интериор. Светлината трябва леко да се разтваря в нежни лъчи в цялата стая, не трябва да има прекалено много от нея. Малки нощни лампи, таванни лампи ще се справят с това. Всичко това ще създаде особен комфорт в стаята..

Тъмночервена спалня

Тъмните цветове са идеално комбинирани с червена палитра, тя може да бъде или черна, или кафява – тази комбинация изглежда много впечатляваща. Спалня в тъмночервени тонове подхожда на страстни хора. Този дизайн обаче трябва да се подхожда с повишено внимание, не трябва да се прекалява с черното. В края на краищата този цвят може да направи стаята мрачна. Обикновено този дизайн се изпълнява в спални, които гледат към слънчевата страна..

Елементите в източен стил ще изглеждат добре в червена и черна спалня. Вентилатор на стената или орхидея във ваза. Опитайте, експериментирайте. Определено ще успеете.

Червени завеси в спалнята

Завесите в спалнята създават уют и топлина. Ако спалнята ви е светла, можете да я оживите с червени завеси. Алените завеси ще създадат впечатление за луксозна декорация. Желателно е те да не са едноцветни, а с малък шарка, може би дори оребрена. V «помогне» можете да вземете червен декор, кутия на нощното шкафче, червена възглавница на леглото, мек червен килим под краката ви. Такъв интериор ще се окаже необичаен.

Дизайн на спалня: бяла и червена версия

Една от популярните цветови схеми в дизайна на спалнята е комбинация от бяло и червено. Преди да продължите с дизайна на стаята, е необходимо да решите кой цвят ще преобладава. Ефектната комбинация от цветове в интериора привлича вниманието на много хора.

Ако решите, че основният цвят ще бъде бял, можете да украсите прозорците с червено. Закачете картина с червен модел по стените, лампи с червен оттенък. Малки интериорни елементи от алено цвят в тази версия ще подчертаят изтънчеността на светъл фон. Ако преобладава червеният цвят, по -добре е да изберете бели интериорни детайли, за да омекотите страстния, ярък, кървав цвят..

Червени тапети в спалнята

В спалня с червени тапети светлите мебели ще изглеждат интересни. Препоръчва се червената палитра да се смесва с други различни цветове. Нощната стена може да бъде подчертана в червено. Оцветете останалите в светли цветове, от бежово до бяло. Или редувайте червени ивици със светли ивици. Светлите тапети с червени цветя или геометрични форми ще изглеждат оригинални.

Червена спалня за тийнейджърка

Цветовата схема за спалнята на момиче в юношеска възраст е разнообразна. Повечето момичета предпочитат ярки цветове, вариращи от бледо розово до ярко червено. Такива опции са подходящи за целенасочени, модерни млади дами. Червеният дизайн не е лошо решение. В такава спалня могат да се разграничат няколко зони в червено, това може да бъде място за спане с бледочервено одеяло или огледало в червена резбована рамка. Украсете прозорците със светлочервен тюл. Такъв дизайн ще се хареса на необикновена красота..

Червен таван в спалнята

Червеното е сложен цвят, но и привлекателен цвят. Таванът в спалнята може да бъде опънат. Такава таванна повърхност е подходяща не само за просторни стаи с високи тавани. Опънат таван с лъскава повърхност визуално ще увеличи малко пространство.

Можете да нарисувате тавана, тази опция е добра, защото при избора на цвят можете да изберете желания нюанс. Таван от гипсокартон: Тази техника перфектно ще изглади всички неравности по тавана. И разбира се, обичайната опция за мнозина, тапети. Тапетите могат да бъдат избрани в обикновени цветове или в малки цветя. За да не изглежда спалнята да изглежда тъмна, червеното трябва да се комбинира със светли цветове..

Синя и червена спалня

Синьото се асоциира със свежест, лекота. Хората, които предпочитат необичаен дизайн, ще харесат синята и червената спалня. В този дизайн трябва да изберете основен и вторичен цвят. Да речем, че стените с червени тапети ще разреждат сините завеси. Бледо белите мебели са идеални за синя и червена спалня. Осветителните тела с топла жълта светлина ще премахнат студената атмосфера, която морският цвят може да създаде.

Червен килим в спалнята

Червеното е цветът на любовта, празника, цветът на уханието на рози, залеза. Червеното може да се комбинира с всеки цвят. Червеният килим ще върви добре с всеки декор. В светла стая червен килим ще разреди простотата, ще добави яркост в стаята. На тъмно ще привлече вниманието. Не забравяйте, че цветът на подовете не трябва да засенчва червеното. Ако това е детска спалня, ярък килим ще добави радост и енергия на детето. В спалня за възрастни такъв килим ще създаде изискан акцент..

Спалня от махагон

Мебелите от махагон са скъпо удоволствие, не всеки може да си го позволи. Червените мебели ще създадат настроение на радост, ще бъдат акцент в стаята ви. Но тъй като цветът е много ярък, трябва да го използвате внимателно. Такива мебели са издръжливи и ще ви осигурят дълъг експлоатационен живот. Червеното ще създаде душевна атмосфера. Мебелите могат да се използват, за да направят всяка стая уютна. Освен това червените мебели могат да се разреждат с по -светли интериорни елементи, като по този начин се подчертава значението на червеното..

Аленият цвят е положителен цвят, зарежда с енергия, жизненост. Този цвят ободрява, увеличава сексуалната активност.