Бургундска спалня: смел избор в интериорната декорация

Учените отдавна са доказали, че различните цветове и техните нюанси наистина имат пряко въздействие върху настроението и състоянието на душата на човек. А в психологията има дори такъв метод за корекция – цветна терапия, която с помощта на влиянието върху човек от различни цветове подобрява неговото психоемоционално състояние. В случай на класическо и плътно бордо, ние също можем да зарадваме любителите на този богат нюанс, като направим ярки акценти в целия аристократичен интериор на спалнята в този цвят..

Бургундски интериор на спалнята

За такъв богат и дълбок цвят в интериора на спалнята като бордо е важно да изберете успешна комбинация с друг също толкова самодостатъчен цвят. Следните цветни дуети могат спокойно да се нарекат най -успешните и ефективни, но в същото време не блестящи, но изискани: бордо и меко жълто, бордо и бледо розово, зелено и бордо.

Бургундски тапет в спалнята

Луксозните бордови тапети създават специална изискана и шикозна атмосфера. Днес гамата от тапети е достатъчно голяма и варира по цена, качество, материал, производител. Но бургундските тапети са готови да демонстрират всичките си предимства, ако вземете предвид някои от нюансите.

Бургундският тапет е подходящ само за доста просторна спалня, а също така се нуждаят от прилично осветление или светла стая от слънчевата страна. Можете да използвате и течни тапети, които са спечелили заслужена популярност поради безспорните си предимства: шумоизолация, еластичност, безпроблемност, екологичност, лекота на използване..

Бургундски завеси в спалнята

Ако сте готови за ярък и функционален акцент в интериора на вашата спалня, тогава бордовите завеси са вашият избор. Завесите от този богат цвят на прозореца създават настроение за целия дизайн и интериор на спалнята. Затова трябва да бъдете внимателни, когато планирате и декорирате останалата част от интериора и декорните елементи, опитайте се да изберете комбинация, която е подходяща за вас и вашата стая с различен цвят или няколко цвята..

Безспорният плюс на завесите в цвят бордо е, че те много лошо пропускат слънчевите лъчи и предпазват добре от дневна светлина. Зад завесата на такива завеси, в комфортна обстановка, можете да подремнете след уморителна нощна работна смяна или посред горещ летен ден..

Бургундски опънат таван в спалнята

При избора на бургундски опънат таван за спалня е задължително да се вземат предвид някои характеристики и нюанси: тази доста рядка и нестандартна цветна версия на тавана изисква специално внимание. По -добре е да изберете гланцово покритие, което визуално увеличава пространството, което може леко да абсорбира бордо цвят. Важно е да не пренасищате останалата част от интериора на спалнята с бордо; по -добре е да комбинирате такъв таван със светли цветове и ярки акценти: декоративни елементи и аксесоари. Бургундски таван – основа за изпълнение на много интериорни стилове от класически до ориенталски стил.

Спалня бяла с бордо

Определено ще харесате отлична, хармонична и приятна комбинация от бяло и бордо в интериора на спалнята. Бялото е доста универсално, можете лесно да вземете, например, бял спален комплект, бургундски завеси, тапети с бели и бордо цветове, бордо каре и пуфик. Или бяла декорация на спалнята, бял тюл и бордо мебели, както и незаменими аксесоари и декоративни елементи в бордо нюанси. Всяка комбинация от бяло и бордо е прекрасен и печеливш вариант за декориране на спалня.

Бургундска сива спалня

Сивото е много популярен, универсален, универсален и понякога неутрален цвят. Ето защо тя върви добре с почти всеки друг цвят и нюанс, дори и най -ярките и наситени. Комбинацията от бордо и сиво в дизайна на спалнята е особен шик и елегантност, тази великолепна комбинация може спокойно да се нарече идеална, изтънчена, богата, аристократична. Детайли и аксесоари в сребрист цвят, модерно многостепенно осветление ще се впишат идеално в бордо-сивия интериор.

Бежова и бордо спалня

Тази комбинация може спокойно да се нарече най -благородната и сдържана от всички цветови комбинации с бордо, която ще подхожда на балансирани и спокойни хора на всяка възраст. Бежово и бордо в интериора могат да се играят в различни стилове: класически, минимализъм, етнически. Мебелите и подовите настилки в бежово ще изглеждат естествени и подходящи, а плътните бордо завеси или лъскавият опънат таван ще добавят специална изисканост към стаята. Тук можете спокойно да експериментирате с факта, че от компонентите на интериора «цвят» в бежово и какво да изберете в бордо.

Зелено-бордо спалня

Интересна и доста необичайна комбинация от толкова богати цветове, която със сигурност ще създаде уютна и радостна атмосфера в спалнята. Ефективен вариант би бил флорален (бордо) или растителен (зелен) принт или модел в интериора на спалнята.

Кафява спалня

Спалня в кестенява цветова гама е преди всичко невероятно стилна атмосфера. Нищо чудно, че комбинацията от кафяво + бордо, черно + бордо често се използва в такива интериорни стилове като кънтри, ориенталски, бароков, класически, арт деко. Оригинален и уникален дизайн на спалня в кестеняви комбинации е изборът на смели, силни и уверени в себе си хора. С такава необичайна и богата комбинация е по -добре да прибягвате до помощта на опитен професионален дизайнер, за да не го направите «претоварване» интериорът на може би най -важната стая във всяка къща – спалнята.

Бургундската спалня е много красиво и изискано дизайнерско решение, което ще добави малко спокойствие, увереност, стабилност в живота ви. Нека останалите в специалната ви спалня бъдат умиротворени и попълващи се за активен живот и нови постижения.