Børneværelse til en dreng og en pige

At indrette et børneværelse er en stor hovedpine for forældrene. At skabe et harmonisk, interessant, praktisk og behageligt miljø, hvor barnet vil blive glad for at vokse og udvikle sig, er en omhyggelig og dyr proces. Hvis der er to børn, kan du roligt gange de økonomiske og tidlige omkostninger til det halve. I tilfælde, hvor det er nødvendigt at organisere zoner til rekreation, spil, studier og kreativitet for børn af forskellige køn i et rum, skal forældrene træffe tre gange så mange beslutninger, løse mange dilemmaer og løse konflikter. Vi kan roligt sige, at i rummet, hvor bror og søster bor, vil det ikke være muligt at undgå interessekonflikter. Ikke en enkelt designer kan finde på en universel måde at skabe et interiør, hvor den maskuline og feminine begyndelse for de små ejere af lokalerne harmonisk vil flette ind. Men det er muligt at gøre livet lettere for forældre og for beboerne i fællesrummet selv ved hjælp af kompetent zoneinddeling, ergonomisk fordeling af rummet, valget af praktiske møbler af høj kvalitet samt en harmonisk implementering af indretning og tilbehør..

Bror og søster værelse interiør

Beslutning om design af børneværelset

De fleste forældre ser behovet for kun at opdele et rum mellem bror og søster som mangler, problemsituationer. Men der er også positive aspekter ved at være sammen. Behovet for at dele et fælles rum, et sted for rekreation, spil, kreativitet og studier skubber børn til at fremme følelser som tolerance, evnen til at give efter, regne med en anden persons vilje, hans behov og ønsker. Det er muligt, at ophold (op til en vis alder) for børn af forskellige køn i samme rum vil skabe et pålideligt grundlag for gensidigt respektfulde relationer i senere voksenalder. Fra forældrenes side er der behov for støtte ikke kun til at acceptere hvert barns smag, støtte deres personlighed, men også afspejle hvert barns individualitet i udformningen af ​​fællesrummet..

Originale designløsninger

Interiør i en rummelig planteskole

Uanset størrelsen på børneværelset skal forælderen fremhæve følgende områder af rummet:

  • hvile og søvn;
  • studier og kreativitet;
  • spil;
  • opbevaring af personlige og almindelige ting.

Farve accenter

Zoning med sovepladser

Følgende faktorer vil påvirke skabelsen af ​​designet:

  • rummets størrelse og form – det er indlysende, at det i et rummeligt værelse er meget lettere at skabe en harmonisk inddeling af rummet i personlige og generelle sektorer;
  • loftshøjde påvirker direkte evnen til at bruge køjesenge eller loftsenge;
  • antallet af vinduesåbninger – påvirker layoutet af møbler og muligheden for at bruge eventuelle skillevægge, gardiner og skærme mellem personlige områder;
  • børns alder;
  • personlige præferencer, hobbyer, hvert barns behov;
  • forældres økonomiske evner.

Arbejdspladser i et rummeligt værelse

Originale farveløsninger

Farve accenter på en hvid baggrund

Neutral interiør

Hvis størrelsen på børneværelset er beskeden, er det bedre at opgive komplekse tematiske dekorationer i rummet og foretrække et enkelt, neutralt design, mod hvilket det vil være muligt at omdanne situationen og ved hjælp af detaljer, angive smagspræferencer for hvert barn, angive deres individualitet. I dette tilfælde anbefaler designere at vælge en lys, neutral farvepalet som base. Du kan bruge accenter i dekoration og fremhæve væggen i hvert barns område med farve, men de bør ikke være i modsætning til hinanden i farvetemperatur og karakter. For eksempel, «klassiker» ideen om at elske pink hos piger og blå hos drenge er ikke den bedste måde at skabe et harmonisk interiør på.

I et snehvidt værelse

På baggrund af hvide vægge

Lys interiør i vuggestuen

Lyse nuancer er den perfekte baggrund for enhver indretning, indretning og tilbehør. En accentvæg kan også dekoreres ved hjælp af en tegning, men i dette tilfælde er det nødvendigt at finde et kompromis, der passer til broren og søsteren. Blomstermotiver, billeder af dyr og tegneseriefigurer eller eventyr, som begge børn kan lide, vil dekorere accentoverfladen og vil ikke forårsage uenighed mellem de små ejere af rummet.

Vægdekoration

Børneværelse på anden sal

Originalt design

Tematisk design

Designet af et fælles rum i et bestemt tema kun ved første øjekast synes at være en urealistisk opgave, hvis en af ​​rummets ejere elsker fluffy katte og sommerfugle, og den anden drømmer om et fly i rummet og er glad for designere. For at skabe et temainteriør er der mange neutrale temaer, der vil appellere til børn af forskellige køn. Temaet for et cirkus eller rum, en legeplads eller en fremtidens by, et eventyr eller junglen kan blive et begreb, der forener alle indvendige elementer. For eksempel vil et værelse indrettet i form af et eventyrslot også appellere til en dreng, der foregiver at være en ridder, der kæmper mod en drage og en pige, der let kan optræde i form af en prinsesse fængslet på et slot..

Eventyrslot i vuggestuen

Tematisk design

En anden mulighed for at skabe et tematisk interiør er forbundet med enhed i udførelse og design af forskellige områder af rummet, samtidig med at hvert barns personlige præferencer bevares. For eksempel ved at bruge kunstneriske vægmalerier eller tapet med fotoudskrivning kan du dekorere vægge på forskellige temaer, men i et enkelt stilistisk design..

Originalt vægmaleri

Lyst design

Hvis begge børn, der bor i samme rum, er aktive nok og elsker sportsaktiviteter, kan denne afhængighed blive et tema for udsmykning af en vuggestue. En vægstang, en vandret stang med ringe og et reb, en mini -klatrevæg til træning af fingerfærdighed og udholdenhed – alle disse elementer kan blive grundlaget for at forme et rums design. Men i dette tilfælde er det vigtigt ikke at lade sig rive med og ikke glemme tilrettelæggelsen af ​​fuldgyldige sovepladser og studieområder (kreativitet).

Usædvanligt rumdesign

Originalt design

Delt lokal zoneinddeling

Uanset om forældrene kan lide det eller ej, bliver de nødt til at dele rummet mellem datteren og sønnen. To ukronede personer fortjener hver deres afsondrethed. Selvom intet andet passer ind i rummet undtagen senge og et skrivebord, er det i det mindste nødvendigt at udstyre rummet nær sovepladserne som en del af en individuel tilgang. Så hvert barn vil have sin egen ø, der symboliserer deres hobbyer, afhængighed og smag..

Lille værelse design

Mod de blå vægge

En af de enkleste, mest forståelige og gennemførlige zonemetoder er med møbler. I et værelse med nok seng til en bror og søster er det bedst at installere langs modsatte vægge, så der er nok plads i midten af ​​rummet til aktiv leg. Det bedste sted at organisere et arbejdsområde (kreativitet og studiesektor) er segmentet ved vinduet. Bare lad ikke børn være alene med en enkelt computer eller anden gadget. For at forhindre fjendtligheder er det bedre at gaffel ud for to enheder til hvert barn og indstille en acceptabel tidsramme for arbejdet med gadgeten..

Lagersystemer i vuggestuen

Sparer brugbar plads

Hvis børneværelset ikke kan prale af et tilstrækkeligt område til at tildele separate soveområder til hvert barn, er det nødvendigt at spare nyttig plads ved hjælp af to-lags strukturer. I dette tilfælde kan zonering kaldes niveau, og ikke rumlig. Under alle omstændigheder vil hvert barn have sit eget soveplads, som kan arrangeres ved hjælp af tilbehør, der ikke angiver så meget køn som børns hobbyer, demonstration af yndlingsfigurer, spil, eventyr, tegnefilm.

Køjeseng

Lyse møbler

Hvis begge børn er skolebørn med lille eller ingen aldersforskel, bliver fordelingen af ​​job til hver ikke mindre prioriteret end tilrettelæggelsen af ​​komfortable sovepladser. Det er klart, at det i de fleste tilfælde (bortset fra meget rummelige værelser med to vinduer på samme væg) er problematisk at organisere fritstående skriveborde til hvert barn ved vinduesåbningen. Skabe til bøger eller kontorartikler hjælper med at opdele arbejdspladsen, i nogle tilfælde er det nødvendigt at lave et lodret stativ installeret på en fælles konsol og adskille børn som en skillevæg.

Skriveborde i vuggestuen

Tilrettelæggelse af arbejdspladser

Zoning med farve er en teknik, som mange forældre kender til betinget opdeling af et værelse, hvor to børn lever med ofte diametralt modsatte smag, interesser og hobbyer. Når du fremhæver områder med farve, er det vigtigste ikke at overdrive det. For eksempel kan du afslutte alle overflader i et værelse i en neutral lys tone, og jeg bruger lyse farver til at fremhæve funktionelle segmenter. Senge af samme model, men forskellige farver angiver at tilhøre en bror eller søster, en lignende teknik kan bruges til opbevaringssystemer, arbejdspladser.

Lyse senge

I heteroseksuelle børns værelse

Den samme effekt kan opnås ved zoneinddeling med tæppe, belysningssystem og indretning. Disse interiørartikler angiver ikke direkte, skitserer ikke de klare grænser for hver af zonerne, men er meget effektive teknikker til at afgrænse rummet, for ikke at nævne de vigtigste funktioner, de udfører..

Sovepladser i et lille værelse

Lyst tilbehør

Værelse i gule pastelfarver

Du kan zonere rummet ikke kun ved hjælp af grundlæggende møbler, men også gennem yderligere legesæt. For eksempel er der i pigens legeområde en mini-version af hendes mors køkken, og drengens legesegment er repræsenteret af et stativ med en jernbane eller motorvej. Men for sådant udstyr skal rummet have et tilstrækkeligt antal kvadratmeter..

Delt lokal zoneinddeling

Lagersystemer rundt om vinduet

En original ø i planteskolen

Hvis rummet til to børn er så lille, at tildeling af separate zoner til bror og søster næsten er umulig, registreres hver centimeter til elementær udstyrning af rummet med de nødvendige sovepladser og en arbejdsplads, så kan vægge bruges. For eksempel til at hænge tegninger, kunsthåndværk eller plakater med dine yndlingsfigurer tildeles hvert barn «egen» væg. En lignende teknik kan bruges til åbne hylder, hvor søskende kan opbevare deres bøger, lille legetøj, samleobjekter..

Vægdekoration

Tegnebrætter rundt om sengen

Lille værelse design

Jo større aldersforskellen mellem børn er, desto mere ansvarlig bliver du nødt til at nærme dig spørgsmålet om zoneinddeling. Hvis forskellen i bror og søsters alder er betydelig, skal du måske endda bruge mobile transformerende partitioner – skærme, gardiner og endda boghylder. Selvfølgelig vil en sådan teknik påvirke det overordnede billede af rummet, påvirke dannelsen af ​​en følelse af rummelighed og frihed i interiøret. Men hvert barns personlige rum kommer i denne sag i højsædet. Trods alt påvirker muligheden for ensomhed, en følelse af sikkerhed, ikke kun barnets stemning, men også dannelsen af ​​hans psykologiske tilstand, følelsesmæssige baggrund og i fremtiden karakteren af ​​den lille ejer af rummet..

Hvilested i karnapvinduet

Lys design af vuggestuen

På værelset for børn med stor aldersforskel

I et rum for heteroseksuelle babyer giver det for eksempel ingen mening at udføre zonering efter køn. Det eneste, nyfødte har brug for i de tidlige stadier af livet, er tilrettelæggelsen af ​​et behageligt sted at sove og direkte, hurtig adgang for forældrene til babyens værelse. Eksperter anbefaler, at forældre opretter det indre af et rum til nyfødte med hensyn til at forberede sig på yderligere ændringer (og det er ikke langt væk) – en neutral farvepalet i lyse farver, opbevaringssystemer, der let kan overføres fra at placere ting i moduler til legetøj , bøger og andre enheder til spil, udvikling og kreativitet.

Plads til nyfødte

Baby værelse design

Original vægindretning

Lys billede af rummet

Måder at spare plads på et Brother and Sister Room

“Køjeseng” Er den første tanke, der kommer til at tænke på forældre, der planlægger det indre af et lille rum til børn af forskellige køn. Sådanne konstruktioner sparer virkelig det nyttige rum i rummet betydeligt og efterlader en tilstrækkelig mængde kvadratmeter til zonen med spil og kreativitet. Men en sådan tilgang til at organisere sovepladser er mulig med en lille forskel i alder og børn, ellers vil enten den ene seng ikke være stor i alder, eller den anden være lille.

I et værelse til to børn

Sovepladser i to niveauer

I et beskedent værelse med højt til loftet

Et andet problem, der kan opstå, når der dannes sovepladser i et lille rum, er, at begge børn vil sove på det øverste niveau (det er normalt det, der sker). Installation af to loftsenge, hvor udbudsdelen er arbejdspladser eller opbevaringssystemer, et område for kreativitet, kan løse problemet med rationel brug af plads og respektere begge børn. I tilfælde af at tre eller endda fire børn vil bo i et værelse, kan kun køjesenge blive en praktisk vej ud i dannelsen af ​​flere sovepladser i et lille område..

Flere sovepladser

Den originale løsning af sovepladser

Plads til fire børn

Hvis alt er mere eller mindre klart fra tilrettelæggelsen af ​​sovepladser til børn, så er der simpelthen ikke plads tilbage til installation af opbevaringssystemer i små rum. Men ud over personlige ejendele og sko skal du opbevare legetøj, bøger, kontorartikler, sportsudstyr og meget mere. Åbne hylder og hylder giver mulighed for at organisere opbevaringspladser i små rum. Selv på lavvandede hylder kan du placere en masse legetøj, bøger og andre ting, som børn har brug for. På samme tid ser visuelt stativer og åbne hylder ud, konsoller, der er fastgjort til væggene «lettere», frem for skabe med facader.

Åbne reoler til vuggestuen

Lagersystemer lavet af træ

Opbevaring af legetøj og mere

Originale hylder

For at spare plads i et lille rum skal du bruge enhver lejlighed, også de zoner, der oftest forbliver «uden arbejde» – mellemrum omkring vindues- og døråbninger, hjørner. Kassér den lange gardinskinne over vinduet, installer små hylder til bøger og legetøj på begge sider af åbningen, og udskift gardinerne med kompakte rullegardiner eller stofgardiner.

Opbevaring distributionOpbevaring i et uregelmæssigt rumI pink og beige

Tegnebræt rundt om vinduet

Hylder i form af pyramider

Effektiv udnyttelse af pladsen

I stedet for omfangsrige skriveborde kan der bruges vægmonterede konsoller. Så du kan spare brugbar plads i et lille rum og organisere to fuldgyldige arbejdspladser. Moderne gadgets er flade, fylder ikke meget, og børn har ikke brug for et stort computerbord. Åbne hylder til bøger og papirvarer kan hænges over konsollen, opdelings- og opbevaringssystemer til hvert barn.

På baggrund af myntevægge

Originalt skrivebord

Senge og sofaer med indbyggede opbevaringssystemer er en reel mulighed for at spare plads i et lille rum. Nogle gange, for at øge antallet af opbevaringssystemer, er det nødvendigt at placere obi -senge til børn på podier, i hvilke dybder skuffer eller gyngeskabe er placeret. Selvfølgelig zonerer sådanne podier perfekt rummet i et værelse til to børn..

Træ overalt

Udtrækkelige mekanismer

Overflod af lagersystemer

Original layout

En glimrende mulighed for at organisere et stort antal opbevaringssystemer til en minimumsomkostning af brugbar plads er indbyggede skabe, der er placeret omkring sengens hoved eller i rummet omkring døråbningen. Sandt nok vil det ikke være let for børn at nå de øvre moduler, men de kan gemme ting, der bruges sæsonmæssigt eller bare sjældent..

Opbevaringssystemer omkring sengen

Lyse accenter i et lille rum

Effektive opbevaringsideer