Boja interijera 2021: stilske ideje za korištenje nijansi u rasporedu spavaće sobe, dnevnog boravka i kuhinje

Za većinu nas, koncept «Kuća» povezan s najudobnijim mjestom na zemlji, u kojem je svaki detalj ili predmet ispunjen toplinom i udobnošću. Ovdje se opuštamo nakon napornog radnog dana i stječemo snagu za rješavanje važnih problema. Stoga, kada započinjete popravak i stvaranje interijera u određenoj prostoriji, potrebno je uzeti u obzir sve nijanse, od odabira stilskog rješenja do palete boja i drugih nijansi, jer svaka soba ima određeno funkcionalno opterećenje, što je njegova značajka. I ovdje je važno učiniti sve kako treba. Istodobno, posebna pozornost «guru» dizajn se savjetuje da se posebno oslanja na boju interijera o kojoj ne ovisi samo naše blagostanje, već i psihološko zdravlje.

Uz pomoć igre boja i nijansi možete proširiti ili, obrnuto, smanjiti prostor, ispraviti oblik prostorije ili istaknuti dominantni predmet i kompetentno odvratiti pozornost od nekih nedostataka rasporeda. Boja postavlja raspoloženje i naglašava stilski smjer.

Zatim predlažemo upoznavanje s modernim bojama interijera 2021. godine, od kojih stručnjaci predlažu nadogradnju pri provedbi određene dizajnerske ideje..

Dizajn interijera 2021. – modni trendovi

Temelj svake dizajnerske ideje povezane s uređenjem interijera 2021. godine je stvaranje najugodnijeg okruženja za život ljudi. Uostalom, situacija s karantenom uzrokovana pandemijom COVID-19 svima je jasno dala do znanja koliko je važno imati ugodan, udoban i istovremeno dovoljno funkcionalan smještaj. A to znači da će svi prijedlozi po ovom pitanju biti usmjereni na korištenje prirodnih materijala, a prema tome i na nijanse i boje koje se pojavljuju u prirodi..

Također treba napomenuti da su dizajnerske ideje, održane u nekom jednom stilu, nestale u pozadini. Personalizacija ili, drugim riječima, uređenje doma u skladu s potrebama, načinom života i ukusnim preferencijama određene osobe danas je u modi..

Boja interijera 2021. – modni trendovi

Kao što smo rekli više puta, shema boja interijera omogućuje vam stvaranje «ispravan» percepcija bilo kojeg interijera i 2021. bit će relevantna dosta različitih nijansi, čiji je odabir uzrokovan željom za jačanjem odnosa između čovjeka i prirode, šume i oceana.

Bež i smeđa

Korištenje takvih diskretnih i neutralnih boja izgledat će sjajno u unutrašnjosti svake sobe. Ako vam se predložene ideje čine previše mirne i neupadljive, unutrašnjost uvijek možete razrijediti senfom, pijeskom ili žutom bojom.

Oker

Ova boja bit će izvrsno rješenje za temelj interijera. Pogotovo ako u svom dizajnu koristite sve vrste kombinacija s bež bojom. Takav prijedlog ima smirujući učinak na ljudsku psihu i blagotvorno djeluje na općenito dobrobit..

Plava

Plava paleta prilično je svestrana i ove se godine dizajnerima savjetuje da obrate pozornost na složenije kompozicije, na primjer, kabalt, azurno plava, safirna, sivo-plava, «Kineski porculan» i drugi. Izgledaju ništa manje impresivno i originalno «čist» tamnoplava ili tamnoplava nijansa u raznim kombinacijama s drugim tonovima.

Zeleno

Kao i u primjeru plave boje, trendovska zelena u unutrašnjosti impresivna je raznolikost pomiješanih nijansi koje izazivaju osjećaj bliskosti s prirodom, poput svijetlozelene, zelene boje metvice, zelene boce ili proljetnog lišća. Istodobno, da biste stvorili što skladniju atmosferu, ne vrijedi zaustaviti izbor na bilo kojem tonu. Kombinirajte nijanse zelene jedna s drugom, a paletu slobodno kombinirajte s drugim bojama.

Siva

Ova lakonska i mirna sjena bit će izvrsna osnova za stvaranje interijera. I u ovom slučaju ne samo svijetli, već i prilično duboki i tamni tonovi mogu postati dominantni. Svijetli detalji izgledaju vrlo izražajno na sivoj podlozi, a sama siva, ovisno o razini osvjetljenja u prostoriji, kao i o nizu drugih čimbenika, može sobu ispuniti hladnoćom ili toplinom.

Crvena, ružičasta, bordo, breskvasta, grimizna

Jesi li iznenađen? Bez obzira koliko svijetli i izražajni takvi prijedlozi izgledali, 2021. godine dizajneri su predložili hrabro kombinirati takve svijetle opcije s drugim nijansama. Pomoći će izbjeći osjećaj običnosti i osvježit će svaki dizajn. Jednako impresivan primjer je korištenje boja bundeve, krkavine ili manga. Uz duboku nijansu crnog ribiza, svijetli akvamarin i mnoge druge prijedloge.

Trendi boje 2021. u unutrašnjosti kuhinje

Interijer kuhinje uvijek je nešto posebno i nepredvidivo, jer se u većini stanova ove sobe ne razlikuju po velikoj površini ili imaju nestandardni oblik. Stoga će to zahtijevati određeno iskustvo i znanje u odabiru palete boja. Ako je fizički nemoguće proširiti ili promijeniti raspored, uvijek možete manje -više ispraviti situaciju uz pomoć boje, naime kuhinju podijeliti u zone, vizualno podići strop ili povećati prostor.

Interijer kuhinje 2021. trebao bi biti što bliže prirodi, pa pri odabiru odgovarajuće palete boja dajte prednost plavoj, zelenoj, bež, smeđoj, sivoj, pješčano žutoj i drugim neutralnim bojama. Može biti klasična bijela, slonovača, crna ili mliječna..

Ovisno o stilu interijera, za kuhinju je prihvatljiva prisutnost tekstila od prirodnih materijala, drva i kamena, kao i kombinacija sjajnih i mat površina..

Odabir boje interijera za dnevni boravak

Svi važni događaji u našem životu odvijaju se u dnevnoj sobi. Ovdje primamo goste, opuštamo se i provodimo vrijeme sa svojom obitelji. Stoga se pri odabiru prikladnog interijera trebate prvenstveno usredotočiti na svestranost i udobnost. Istodobno, prilično duboki tonovi i svijetle boje zamijenili su mirne neutralne nijanse. Međutim, takav prijedlog uopće ne znači da morate hitno obojiti zidove u jednu od novonastalih boja..

Svi detalji i boje trebali bi se skladno nadopunjavati. Popis trendovskih ideja uključuje plavu, zelenu i ljubičastu. Oker boje, zlatne i pješčane. I također sve vrste varijacija narančaste, crvene i ružičaste. Izvrsna osnova za stvaranje nevjerojatnih ideja!

Trendi boje spavaće sobe 2021

Ako je sva energija kuće koncentrirana u kuhinji, a dnevni boravak uvijek treba biti udoban i ugodan, tada je spavaća soba namijenjena opuštanju i samoći, gdje će svaki član obitelji pronaći dugo očekivani mir i opuštanje za sebe. Stoga u glavnoj paleti boja koje su relevantne za uređenje interijera u ovoj prostoriji vodeće mjesto imaju tamnoplave, mente, šljive, bež i smeđe nijanse..

Takvi prijedlozi savršeni su za različite stilove i približit će atmosferu prostora prirodi. Istodobno, moguće su varijacije u kombinaciji predloženih opcija s drugim lakoničnim ili bliskim nijansama kotača boja i varijacijama boja od najsvjetlijih do najtamnijih..

Glavna boja interijera 2021. – što je to? Danas se na ovo pitanje ne može nedvosmisleno odgovoriti. U nekim slučajevima predstavljaju nam se suzdržane i neutralne nijanse koje bi se trebale koristiti kao baza. U drugima, interijer može sadržavati najneobičnije ideje svijetlih i privlačnih kombinacija. Iz ovoga možemo zaključiti da je moderan interijer 2021. izvrsna prilika za opremanje stanova u skladu sa vašim ukusom i načinom života..

Glavni unutarnji trend 2021. godine je personalizacija!