Bijeli zidovi – lagani i čisti

Među ogromnom raznolikošću mogućnosti boja za zidove, teško je kretati se. Najsvestranija boja je bijela..

Postoji predrasuda da bijeli zidovi imaju puno nedostataka: zaprljan, previše jednostavan pogled, asocijacije na državne prostore i druge. Sve je to smišljeno. Bijeli zidovi prilika su za stvaranje bilo kojeg stila u prostoriji, korištenje bilo kojeg dizajnerskog alata i dekorativnih elemenata. Osim toga, suvremeni materijali minimiziraju nepraktične kvalitete takvog premaza..

Kamin s bijelim zidovima Snježno bijela spavaća soba sa svijetlim zidom

Vjeruje se da je takva stilska odluka potekla 1920 -ih godina u Engleskoj. Supruga poduzetnika iz ugljena obojila je zidove svoje kuće u bijelo. Ovaj korak bio je prosvjed protiv glavnog zanimanja njezina supruga. Zatim je ovu ideju preuzeo zahtijevani dizajner i utjelovio u svojim projektima..

soba s bijelim zidovima i svijetlim elementima Kombinacija bijelih zidova s ​​drvenim oblogama

Učinak bijele boje na osobu

Prije korištenja bilo koje boje za bilo koju prostoriju, potrebno je saznati kakav će učinak imati na tamošnje ljude. S ovog gledišta, bijela boja ima niz prednosti u odnosu na druge. Među njegovim svojstvima:

Dječja soba u bijelom Bijeli zidovi i kontrastni namještaj Bijeli zidovi s kontrastnim elementima

Boja je pozitivna, dok kombinira cijeli spektar boja. Stoga psiholozi, psihijatri i drugi liječnici pribjegavaju bijeloj pomoći u procesu liječenja pacijenata. To se može pripisati sposobnosti čitavog spektra boja da ravnomjerno optereti sva tri aparata za osjet boje u ljudskom vidu. Ova značajka prigušuje nepotrebne emocije i smiruje.

Ako se pojavi težak izbor boje, tada bijela boja može zamijeniti bilo koju od njih bez utjecaja na percepciju. Istodobno, ne preporučuje se prezasićenje prostora njime, jer to može stvoriti lažni osjećaj superiornosti ili, naprotiv, vlastite inferiornosti..

Snježno bijela spavaća soba s velikom slikom Veliki dnevni boravak s bijelim zidovima Bijeli zidovi u uređenju doma

Prema istraživačima učinaka boja i njihovih nijansi na ljude, bijela je kozmetološka. Vjeruje se da pomaže u ispunjavanju stanica vlagom i potiče obnovu stanica. Tako bijeli zidovi u unutrašnjosti stambenog prostora pomažu u održavanju mladenačke kože..

Bijelo stubište u unutrašnjosti

Prednosti bijelih zidova u stanu

Osim pozitivnog učinka bijele boje u umjerenim količinama na ljude, ona ima i druge prednosti. Glavni je mogućnost povećanja osvjetljenja prostorija. Bijeli predmeti reflektiraju svjetlost. Soba s bijelim zidovima jednostavno ne može imati tamne kutove. Stvara osjećaj dodatnih izvora svjetlosti.

Ogroman snježnobijeli dnevni boravak Bijeli zidovi i drveni pod

Ovu značajku možete koristiti u sobama sa prozorima okrenutim prema sjeveru ili prekrivenim drvećem. Ovo svojstvo jasno je izraženo u hladnoj sezoni, kada je dan vrlo kratak i postoji opasnost od sezonske depresije..

Drugo važno svojstvo bijelih zidova je iluzija širenja prostora. Sposobnost bijele boje da vizualno poveća volumen u sobama pretvara se u povećanje volumena prostorije, vizualno razdvajajući zidove. Zanimljiva značajka ljudskog vidnog aparata čini da se svjetlosni objekti percipiraju kao udaljeni. Tako će skučena bijela soba izgledati prostranija..

Velika dvorana s bijelim zidovima Kontrast bijelih zidova i crnog namještaja

Još jedna kvaliteta bijele boje koja omogućuje upotrebu za zidove je svestranost i kompatibilnost. Nema ništa lakše od stvaranja skladnog interijera na pozadini bijelih zidova. Ako vas površine s uzorkom ili elementima u boji već obvezuju na traženje kombinacija, tada će vam bijeli zidovi omogućiti korištenje omiljenih boja bez opasnosti od stvaranja nesklada. Čak i blistave nijanse osjećat će se mekše kad su okružene bijelom bojom.

Ova će vam činjenica omogućiti da se u svakom trenutku predomislite i potpuno promijenite okoliš, bez brige o kompatibilnosti sa zidovima. Svaka nova stvar u kući skladno će se uklopiti u interijer bez sukoba s površinskom obradom..

Svijetli elementi na bijelom zidu Bijeli namještaj u dnevnoj sobi

Sloboda odabira stila za sobu može se smatrati vrlo korisnom. Bijeli zid izgleda sjajno iu klasičnom interijeru iu stilu visoke tehnologije. Svaki pribor, slike i lampe izgledat će dobro na bijeloj boji. Osim toga, takva se površina može koristiti kao objekt za kreativnost i bojati je bojama ili koristiti matricu..

Bijele zidne konstrukcije

Ako je vlasnik sobe ponosan na stilska rješenja i predmete koje je odabrao za interijer, tada će bijeli zidovi naglasiti svu ekskluzivnost elementa. Čak i najsofisticiraniji ukrasi bit će zamjetni na takvoj pozadini, a posjetitelji će uvijek moći cijeniti ukus dizajnera..

Kombinacije s bijelim zidovima u unutrašnjosti različitih prostorija

Unatoč svim blagodatima bijele boje, samo on izgleda nezamislivo. U prostoriji u kojoj se bijeli zidovi ne razrjeđuju obojenim ukrasnim elementima, duvat će duh državnih zgrada.

Bijeli zidovi u unutrašnjosti Bijeli zidovi i tamni pod Svijetli elementi na bijelim zidovima

Ako želite zadržati sobu čistom i nježnom, bez upotrebe svijetlih i oštrih nijansi, tada možete kombinirati bijele zidove s elementima pijeska, mlijeka, vrhnja, sivo-plave i drugih pastelnih boja. Osim toga, možete koristiti šampanjac, vrhnje, bjelokost, kavu, a tada će soba izgledati elegantno, zadržavajući sva svojstva bijele boje.

Bijeli luk Bijela kupaonica

Za ukrašavanje sobe s bijelim zidovima mogu se koristiti bilo koji materijali. No, prirodno drvo, koža, lan, pamuk izgledaju posebno povoljno. Prirodna tema vrlo je relevantna opcija za takvu sobu. Ovdje će se skladno uklopiti žive biljke u loncima i slike životinja. Cvjetni ukras na tekstilu bit će idealna nadopuna interijeru.

Dvorana s bijelim lusterom Police za knjige na bijelom zidu

Unatoč naizgled jednostavnosti bijelog dizajna interijera, ova shema boja znak je luksuza i bogatstva. Dodaci će sobi dodati sofisticiranost, što će naglasiti jedinstvenost i šik snježno bijelih površina i ukazati na nježan okus vlasnika..