Beltéri fák – egy oázis egy városi lakásban

Még elképzelni is nehéz, milyen sivár és borongós lenne az életünk, ha a szokásos beltéri növényeket kizárnák a házak belsejéből. Annak ellenére, hogy korunkban az élő növényzetet észrevehetően felváltják a mesterséges anyagok analógjai, a szakértők még mindig nagyon ígéretesnek tartják ezt a tervezési irányt. Különös figyelmet fordítanak a beltéri fákra – az egy méter feletti nagy kádnövényekre.

A terjedelmes növények, mint a szobrok, unalmas belső egyediséget, kifinomultságot és stílust kölcsönöznek. Ezenkívül ezek a látszólag jelentéktelen kiegészítők kulcsfontosságú elemei lehetnek a helyiség kialakításának. Nem meglepő, hogy a dekoratív fák egyre inkább nemcsak a városi lakásokat díszítik, hanem a bevásárló- és szórakoztató központok tereit, az irodák és üzletek szabad helyét – elvégre a beltéri növények sok hasznos tulajdonsággal rendelkeznek.

Miért hasznosak a beltéri fák egy lakásban?

1. A városi lakásban lévő beltéri fák állandó oxigénforrás a felszabadult szén -dioxid helyett. Néhány növény jelentős mennyiségű fitoncidet és illóolajat bocsát ki, elpusztítva a kórokozókat. Ezenkívül a lakrész légterében porrészecskéket szűrnek..

A nappali belseje fából készült

2. A zöld fák növelhetik a beltéri páratartalmat. Amikor a nedvesség elpárolog, a növényekkel rendelkező helyiség levegője jelentősen lehűl.

Kiváló növények a belső térben

3. Zöld színüknek köszönhetően a házfák nyugtató hatással vannak az emberre. Sőt, segítenek a mindennapi stressz kezelésében..

Növények-fák a belső térben

4. Bármely szoba zöld növények segítségével hangulatosabbá és kényelmesebbé válik. Még a legunalmasabb belső tér is felkelti a figyelmet frissességével és eredetiségével, ha közönséges beltéri fákat ad hozzá..

Fa a nappaliban

5. A szobanövények kiváló munkát végeznek a tér több külön funkcionális területre történő felosztásában. A nagy fák vagy cserjék természetes válaszfalakként működnek, így elkerülheti a komplex átrendeződést a szoba felújításakor.

Kiváló növény

6. A beltéri növényzet sajátos textúrájának köszönhetően lehetővé teszi egyes építészeti elemek lágyítását. Azokban a belső terekben, ahol hideg felületek és merev szerkezetek vannak jelen, a díszfák revitalizáló funkciót látnak el, harmonikus és kiegyensúlyozott légkört teremtve..

Szoba fákkal

7. A házfák a szobák sarkainak élénkítésére is használhatók. Gyakran előfordul, hogy a vásárolt bútorok nem illeszkednek jól a saroktérbe, aminek következtében a szoba ezen része üresnek és befejezetlennek tűnik. Egy nagy kád otthoni fával lehetővé teszi, hogy elrejtse ezt a hibát, anélkül, hogy összezavarná a teret.

Hogyan lehet megtalálni «övé» faipari?

A beltéri fáknak sok fajtája létezik, és ezért nem lesz könnyű kiválasztani az otthoni növényt egy adott belső térhez. Azonnal megvásárolhat egy felnőtt növényt, azonban emlékeztetni kell arra, hogy egy ilyen vásárlás jelentős összegbe kerül. A fiatal növények sokkal olcsóbbak. Igaz, sok erőfeszítést és türelmet kell kifejtenie, mert a beltéri fák sokáig nőnek. Annak érdekében, hogy jobban megértse, melyik fa illik a szobájába, ismerkedjen meg a kádnövények fő típusaival..

Ficus

Nagyon igénytelen az ellátásban. Ugyanakkor nagyon jóképű. És ennek a fának a sok típusa lehetővé teszi minden kezdő virágüzlet számára, hogy kiválassza a legmegfelelőbb lehetőséget. A szakértők azt tanácsolják, hogy mindenekelőtt figyeljenek a ficus olyan fajtáira, mint a bengáli, a gumiszerű és a líra.

Nappali dekoráció fákkal

Bonsai

Miniatűrben igazi fának nevezhető. Termesztésekor egy közönséges fát vesznek alapul, amelyet szisztematikusan metszenek, hogy megfelelő formát kapjanak..

Nappali szép fákkal

Hibiszkusz

Ismert, mint «Kínai rózsa». A növény elérheti a hatalmas méreteket – akár 5 métert. Nagyon szép virágai vannak.

Eredeti fák a belső térben

Citrusfák

Jótékony hatással vannak az emberi jólétre. A mandarin, a citrom és a narancs népszerű a beltéri citrusfák körében..

Citrusfák a belső térben

Kamélia

A növényápolás szempontjából az egyik legnehezebb növénynek tekintik. A szakértők azt tanácsolják a kezdő kertészeknek, hogy alaposan gondolkodjanak, mielőtt megvásárolják ezt a beltéri fát. Sikeres eredmény esetén azonban a kamélia egyedi virágokkal örvendeztet meg, amelyek átmérője 6-12 cm lehet.

Virágzó fák a belső térben

Dracaena Sander

Vagy a kínai nádnak semmi köze a nevéhez, bár nagyon hasonlít egy nádszőlőre. Az eladók közül ennek a fának más neve van – “a boldogság bambusa” annak köszönhetően, hogy pozitív energiát, boldogságot, szerencsét és jó hangulatot vonzhat a házba.

Dekoratív fa dekorációként

Abutilon

Vagy «beltéri juhar» virágzáskor kidobja a többszínű lámpásokhoz hasonlító rügyeket. Ez a növény nagyon szerény..

Egy kávéfa

Felismerhető a virágzás időszakában megjelenő édes aromáról. Ez a növény több mint két méter magasra nőhet. Megfelelő gondossággal a kávéfa szisztematikusan virágzik és gyümölcsöt hoz. A virágtermesztők szerint ez a növény évente akár 500 gramm kávébabot is képes előállítani, amelyek minősége szinte megegyezik a brazil itallal..

Kövér nő

A Crassula -t vagy a pénzfát a jólét szimbólumának tekintik. Sokan úgy vélik, hogy ez a növény bőséget és szerencsét hoz az üzleti életben a háznak. A pénzfa tökéletesen illeszkedik bármilyen formatervezéshez. Szerénysége miatt azok számára is alkalmas, akik nem rendelkeznek a beltéri növények gondozásával és az idővel.

Beltéri fa vásárlásakor feltétlenül kérdezze meg az eladót, hogyan kell megfelelően gondoskodni új zöld barátjáról. Minden növénynek szüksége van bizonyos feltételekre az öntözéshez, etetéshez és újratelepítéshez. Ezenkívül fontos tudni, hogy hol a legjobb hely a vásárolt fa elhelyezéséhez. Ha a kiválasztott növény nem igényel különleges megközelítést, akkor ajánlott betartani a beltéri virágok elrendezésére vonatkozó általános szabályokat:

Konyha díszítőnövénnyel

Néhány tipp azoknak, akik már megszerezték a beltéri fákat

1. A legjobb, ha minden szobanövényt az ablak közelében helyez el, mivel a fáknak természetes fényre van szükségük. Ha a szoba ablakai észak felé néznek, akkor ez az elhelyezési lehetőség lesz az egyetlen az Ön számára, különben a fák nem tudnak elegendő nappali fényt kapni..

Nappali beltéri növényekkel Fák a konyhában

2. A dísznövények nem zavarhatják a lakásban élőket. Biztosítani kell az ablakok és a bútorok helyes megközelítését. És még inkább: a szobanövényeknek nem szabad korlátozniuk a mozgást a folyosón vagy a lépcsőn..

Lépcső dísznövényekkel Fák a hálószobában

3. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szobanövények gazdag zöld színt adnak a szoba belsejének. Minél sűrűbb a korona, annál sűrűbb a zöld folt. A túl sűrű zöldek nehéznek és nehéznek érezhetik magukat. Ennek elkerülése érdekében a fák koronáját rendszeresen ritkítani kell. Ne feledje, hogy a dekoratív fák nem terhelhetik túl a belső teret..

Kádüzem egy lakásban Fák az ablak közelében

4. Ne engedje meg azt a helyzetet, amikor a beltéri fák az emberi növekedés magasságába nőnek és feljebb másznak. A növények koronája nem blokkolhatja a falak és a mennyezet felét, különben a növények uralják a belső teret. Ennek nem szabad megtörténnie, mivel a házfákat díszítésre tervezték, és nem akadályozzák a létrehozott belső teret, miközben elnyomják az embert.

Fa a szoba sarkában Nappali világos színekben

5. A növények mindegyike válasszon egy gyönyörű arányos edényt. A beltéri fák mindig felhívják magukra a figyelmet, ezért megfelelőnek kell lenniük. Az edények méretének és minőségének meg kell egyeznie a növények méretével és megjelenésével. A földet szépen ki kell önteni. A száraz leveleket és ágakat időben el kell távolítani, mivel szörnyen elrontják a kilátást.

Luxus nappali Trópusi növények a belső térben

6. A csapvíz keménysége miatt a beltéri fákat csak leülepedett folyadékkal szabad öntözni. Az ülepedés után a szennyeződések leülepednek az aljára, a víz sokkal lágyabb lesz.

Gyönyörű fák a belső térben Loft stílus a belső térben

7. A beltéri fák átültetéséhez speciális boltból vásárolt talajt kell használni. Az ilyen talajt megtisztítják a káros lárváktól, és gazdagítják a növények számára szükséges nyomelemekkel..

Üvegezett nappali Hálószoba élő növényekkel

Ha megfelel az otthoni fák gondozási követelményeinek, kiváló eredményeket érhet el. A hosszú távú erőfeszítések minden bizonnyal megtérülnek, és lenyűgöző belső teret hozhat létre élő beltéri növényekkel – egyfajta oázis egy közönséges városi lakásban..