Barna nappali: száz nemesség és elegancia ötlet a belső térben

Hogyan díszítsünk egy elegáns nappalit? A barnák tompák és természetesek, kellemes hangulatot keltve, amely a nappaliban való pihenésre ösztönöz. A csarnok barna tónusú elrendezése klasszikus és modern változatban egyaránt tervezhető..

A nappali belseje: barna különböző árnyalatokban

A barna különböző árnyalatainak hatalmas választéka lehetővé teszi több színének használatát a nappali kialakításában. A barna meleg szín, amely hatalmas adag pozitív energiát és sok elrendezési lehetőséget hordoz. Romantikus, modern, művészi, pasztell vagy energikus stílusban alkalmazható. A bronz nappali elrendezése a helyiség méretétől és tágasságától függ. A barna szoba jó ötlet a nyugodt és hangulatos belső tér kialakításához. Fontolja meg néhány ötletet a nappali inspirációjához barna falakkal, kiegészítőkkel vagy bútorokkal..

Nappali barna tónusokban – elegáns tervezési lehetőségek

A nappali barna színű díszítése sok lehetőséget kínál – főleg azért, mert a falak, a bútorok vagy a padló ilyen színe tökéletes összhangban van más színekkel. A meleg csokoládé, a vörös, a bézs és a fehér vagy szürke árnyalatok kombinációja jó ötlet egy elegáns nappaliba. A barna a föld, a fák színe, és ezért minden természetes.

Barna nappali: fotó más színekkel kombinálva

Amikor színpalettát készít a nappaliban, tudnia kell, hogy a barna jól pasztell és bézs árnyalatokhoz illik. A barna és a fehér kombinációja tökéletes duót hoz létre, amely karaktert ad a belső térnek. A bézs bronzzal kombinálva felmelegíti a szobát, így a nappali hangulatos légkört nyer. Az elegáns nappaliban a barna is jól harmonizál az arany és ezüst részletekkel..

A barnát nem kell csak nyugodt színösszeállításban kombinálni. Egy másik, merészebb javaslat egy ilyen nappaliba világos és telített színek. A nappali barna színe sötétlilával, pasztellrózsaszínnel, halványsárgával és pirossal működik. Mindegyik szín más hatást kölcsönöz, mivel minden a megfelelő színkombinációtól függ..

A bézs és barna nappali az elmúlt évek slágere

A barna-bézs színű nappali vonzónak és hangulatosnak tűnik. A stílusos fal- és mennyezettervek, bozontos szőnyeggel és kiemelt színű otthoni kiegészítőkkel kombinálva teszik teljessé a modern, mégis kényelmes nappali megjelenését. Hagyja magát inspirálni a tervezési példákból, talán talál olyat, amelyik tetszik. A bézs és a barna jól illik egymáshoz. De ahhoz, hogy a nappali valóban stílusos legyen, be kell tartania az alapelveket:

  • válasszon sötétbarna árnyalatot akcentusként;
  • hagyja, hogy a fény tökéletes hátteret teremtsen.

A bőr kanapé, a dohányzóasztal vagy a sötétbarna polcrendszer extra varázst kölcsönöz a térnek. Kombinálja a gazdag színt a bozontos foltos bézs és barna színekkel, hogy karakteresebb legyen.

A barna és bézs színű nappali tágasabbá tételéhez néhány egyszerű trükk segít. Tudsz:

  • rendezzen sötétbarna bútorokat a sarkokban;
  • válasszon egy padlót semleges világos színben;
  • festeni a falakat fehérre;
  • bútorokat rendezni a szoba közepén.

Ez optikai csalódást kelt, és a szoba nagyobbnak tűnik..

A meleg krémszínek és a ragyogó fehér különösen vonzóvá teszik a szobát ebben a színek kölcsönhatásában. A barna és bézs színű nappali harmonikusan néz ki, ha fehér és zöld elemek vannak a tervezésben. A zöld kanapé vagy más hangsúlyos szín a szobában tovább fokozza a barna természetességét. A lágy kék kombinációja ugyanolyan vonzónak tűnik. Ha a homok színeit élénk kékkel és zölddel kombinálja, a nappali szellősebbnek tűnik. Ha otthonos, de titokzatos hangulatot szeretne teremteni otthonában, akkor jó ötlet a barna és a bogyós árnyalatok kombinálása..

Különböző stílusú nappali barna színekben

A modern nappaliban a bronz minimalista csillogás. Ez a dekoráció lehetővé teszi egy elegáns nappali berendezését. Az uralkodó színek a fekete, a fehér és a barna. Világos padlóval és sötét kanapéval a barna szőnyeg és egyéb kiegészítők jól illeszkednek egymáshoz. A sötétbarna kanapéval berendezett nappali világos szőnyeggel keveredik.

A barna nappali elrendezés nagyszerűen néz ki öko-stílusban is. A rattan és a fabútorok a barna falak hátterében nagyon természetesnek tűnnek. A bronz csarnok természetes alapja a díszítő elemeknek. Az ökobarna jól mutat zölddel kombinálva. A zöldek uralhatják a falakat, míg a bútorok és kiegészítők lehetnek bézs és barna színűek, vagy éppen ellenkezőleg..

A nappali barna és bézs tónusú elrendezése romantikus provence -i stílusú belső tér. A világos, tompa színek optikailag kibővítik a belső teret. A barna nappali provence-i hangulatát világos bútorokkal és stilizált kiegészítőkkel éri el. Világosbarna dominálhat az ülősarokban, lehet fehér asztal, valamint puha, barna fotelek és kanapék..

Barna padló a nappaliban

A fapadlós nappalik összetéveszthetetlen karizmával rendelkeznek, és hihetetlenül vonzóak. A szoba méretétől függően célszerű gondosan kiválasztani a barna tónusú burkolatokat. A dió, a wenge vagy a füstölt tölgy megfelelő padlóburkolat a fényárvízi helyiségekben. Mint minden szín esetében, tanácsos ellenőrizni a megfelelő barna árnyalatot nappal és mesterséges fényben egyaránt. Például a barna az eszpresszó színében mesterséges megvilágítás mellett vöröses árnyalatot kap, így nem lesz minden ízlésnek megfelelő.

Ha színátmeneteket használ a tervekben, akkor dinamikusabbá teheti a légkört különböző anyagok felhasználásával. Az asztal fája, amely sötétbarna és világosabb karamell árnyalattal ragad meg, illeszkedik a kanapé szövetéhez és a székek homokos színéhez. A nappaliban lévő sötétbarna is eltérő hatást fejthet ki a kétértelmű textúrák révén. Festett, lakkozott, fényes vagy matt, a barna felület változatosságot biztosít. Győződjön meg róla, ha elolvassa a bemutatott képgalériát.