A helyiség alapjának előkészítése és kiegyenlítése

Minden ember életében eljön az idő, amikor szükségessé válik otthona felújítása, komfortérzetének növelése, azaz javítás. A ház egyik része, amelyet nem könnyű javítani, a padló. A szoba ezen részére mindig fokozott figyelmet fordítanak, mivel ez az alap, az alap, amelyen a nehéz bútorok mozognak és az emberek járnak. A padló, ellentétben a plafonnal és a falakkal, intenzíven kiaknázott felület, amelynek bevonata nemcsak vonzó megjelenésű, hanem nagy kopásállóságú is..

Bármilyen padlót fektetnek le az alapra – cement -homok vagy beton esztrich. Minden padlójavítás két szakaszból áll. Az első a bevonat tökéletesen lapos alapjának előkészítése és létrehozása. A második az egyik vagy másik típusú padló felszerelése. Az eredeti alap – a betonpadló – soha nem tökéletesen lapos. Bizonyos esetekben a felszíni cseppek elérhetik a 10 cm -t is. Ezért a régi bevonat cseréjével vagy egy új telepítésével tökéletesen lapos alapot kell létrehozni. általában a következőket használják alapul:

Cement-homok esztrich

A padlóburkolatok legtartósabb és legmegbízhatóbb alapja egy cement-homok esztrich. Az ilyen esztrichet az ajtók festése és felszerelése előtt kell elvégezni. A padlójavítási munkák mennyiségének megbecsléséhez meg kell mérni a padlófelület vízszintestől való eltérését. Az oldat fogyasztásának csökkentése érdekében töltőanyagot használnak – expandált agyagot. Kétféleképpen használható – keverje össze egy oldattal, vagy fektessen be egy réteg töltőanyagot alapként, és a tetején – készítsen esztrichet egy oldatból, amelynek minimális vastagsága 3 cm legyen. ennek a munkának az előnye a hangszigetelés szintjének növelése.

A cementet kötőanyagként használják cement esztrichekben, zúzott követ, expandált agyagot, kavicsot vagy homokot töltőanyagként. Az ilyen esztrich szilárdsága közvetlenül függ a víz és a cement arányától az oldatban. Ha ezt az arányt túlbecsülik, ami gyakran a falazat kényelme érdekében történik, akkor az ereje nagymértékben csökken, a teljes száradás több időt vesz igénybe, és erős zsugorodás következik be. Gyakran előfordulnak mikrorepedések is. Általában a cement-homok esztrich vastagsága átlagosan 5 cm. Ha vékonyabbá teszi, akkor a jövőben leválik az alapjáról.

A habarcs esztrich egyik fontos hátránya a hosszú száradási idő. Tehát a padlóburkolat felszerelése az esztrich alkalmazása után körülbelül 28-30 napon belül lehetséges. E hiányosság pótlására korunkban speciális keverékeket hoznak létre, amelyek meglehetősen gyorsan száradnak ki. Az ilyen keverékből esztrich készítése után a padlóburkolat 3-5 nap múlva felszerelhető. Hasznos az epoxi alapozó használata is, amely az alapba hatolva védelmet nyújt az esztrich nedvességének hatásaival szemben. Ennek köszönhetően szinte bármilyen padlóburkolat felszerelhető még nedves felületre. A cement-homok esztrich azonban nem mindig biztosít tökéletesen sík felületet..

Önterülő padló

Napjainkban sok technológiát alkalmaznak a padlók kiegyenlítésére, az egyik legmegbízhatóbb az úgynevezett önterülő padló. Készülékéhez speciális keverékeket használnak, amelyek nagyon gyorsan megkeményednek. Segítségükkel bármilyen, még a legegyenlettelenebb padló is tökéletesen egyenletessé tehető..

Ez a keverék önthető, gyorsan kötő felület-kiegyenlítő vegyület. Alkalmazáskor a keverék saját súlya hatására eloszlik a felületen, kitölti az összes üreget. Az önterülő anyagok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos habarcs esztrichekkel szemben. Sokkal kevesebb időbe telik, amíg teljesen megszáradnak – akár 15 napig. A finom szemcsés töltőanyag használatának köszönhetően a felület tökéletesen sima, ami hagyományos esztrichekkel nem érhető el. Az alkalmazott réteg vastagsága átlagosan 10 cm, ami nagyon kényelmes, ha a helyiség alacsony, vagy javítani kell az apró szabálytalanságokat. 6 óra elteltével sétálhat ilyen padlófelületen, és 12 óra elteltével viheti fel a padlót..

Meleg padló

A meleg padló telepítéséhez speciális vegyületeket állítanak elő, amelyek fokozott repedésállósággal és magas hővezető képességgel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy ellenálljon a nagy hőmérséklet -csökkenéseknek. Gyors öntés és keményedés, zsugorodás hiánya, a készítmény vastag rétegének repedésmentes felhordása – mindez biztosítja a fűtőelemek megbízható rögzítését alacsony munkaköltség mellett.

A padlófűtés fűtőeleme lehet elektromos kábel vagy csővezeték, amely a fűtési rendszerhez van csatlakoztatva. Az ilyen elemet a szoba teljes területén az elsődleges esztrichre fektetik. Ezután önterülő keveréket öntünk, amely a végső esztrich szerepét tölti be. Ha csővezetéket használnak meleg padlón, akkor oldat felvitele előtt a csöveket szobahőmérsékletű vízzel kell feltölteni. A monolit esztrichet két rétegben kell fektetni, ami megakadályozza a csövek lebegését. Az első esztrichréteget a csövek tetejére öntik, a második pedig körülbelül 2,5 mm -rel magasabb, mint az első. Lehetőség van az esztrich második rétegének felhordására az első jó beállítása után – körülbelül egy nap alatt. A padló szintezésének fenti alapvető módszerei mind hasznosak lesznek mindazok számára, akik úgy döntenek, hogy önállóan végeznek ilyen munkát. Ennek a folyamatnak a látszólagos egyszerűsége ellenére azonban magas szakmai felkészültséget és készségeket követel meg az eljárást végző személytől, valamint kiváló minőségű anyagokat..