A fekete -fehér nappali a lelked lakmusza

A fekete -fehér kombináció iránti érdeklődése a belső térben meglehetősen aktív és érzelmi életről beszél, vágyáról, hogy valahogy kompenzálja a mindennapi élet stresszét, pszichológiai nyomását. És a monokromatikus belső térben egyfajta védelmet láttál ezzel a nyomással szemben. Ez a helyes kiút. A fekete-fehér belső tér, fő színei egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően, pszichológiailag enyhíti a testet, és segít helyreállítani erejét. Milyen tulajdonságai vannak ezeknek a festékeknek, amelyek segítenek az embernek életében válsághelyzetekben??

Fekete -fehér szakemberek

A fekete felületes és leggyakoribb megközelítésével a gonoszság és a negativitás szimbóluma. Viszont a fekete szín titokzatosan vonzza az embert. Ugyanakkor az ember a feketét a szellem erejével, minden fekete különleges jelentőségével társítja. A békét és az arisztokráciát, a hatalmat és bizonyos mértékig a környezettel szembeni fölényt szimbolizálja. A belső tér fekete színe súlyot és komolyságot ad mindennek, ami ebben a szobában történik. Ennek a színnek az erőssége kiváló, ha fehérrel kombinálják..

A fehér, a feketével ellentétben, mindig valami szép dologgal társul az életben, viselőjének szűz tisztaságával. Másrészről azonban ez a szín a belső térben hűvösséget, sőt barátságtalan légkört okozhat a szobában..

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a szoba fekete -fehér belseje, például egy nappali, lehetővé teszi az ember számára, hogy magabiztosabban érezze magát, mint kívül. Érezzen még némi fölényt is a többiekkel szemben, jelentőségét ezen a téren. Azt kapja, ami talán hiányzik neki a külvilágban. Azonban, mint minden üzletben, a fekete -fehér nappali díszítésekor ismernie kell bizonyos szabályokat. Ellenkező esetben pont az ellenkezőjét kaphatja, mint amire számított..

Amit a fekete -fehérről tudni kell a nappaliban és nem csak

Azonnal figyelmeztetni akarlak. A fő tervezési szabály az, hogy soha ne használjon ugyanolyan arányban fekete -fehér színt. Az egyik ilyen színnek dominálnia kell. Teljesen mindegy, melyik fekete vagy fehér. Ez a te döntésed. Attól függ, mit akarsz ennek eredményeként. Ellenkező esetben egy ilyen belső tér negatív hatással lesz a jelenlévőkre. Ezenkívül a fehér és fekete ilyen kombinációja, koncentrált kontrasztja nagymértékben fárasztja a szemet. Ezenkívül nem használhat feketét a mennyezethez, még annak egy részét sem. A fekete mennyezet nyomást gyakorol a jelenlévőkre, kellemetlen asszociációkat és gondolatokat okozva nekik. Nem valószínű, hogy egy ilyen nappali a büszkeségének tárgya lesz, legalábbis a vendégek szemében. Ha ez természetesen nem öncél.

A legfontosabb, hogy ne törje meg az arányt.

A domináns szín kiválasztása a fekete -fehér nappali belsejében

A domináns kiválasztása ebben a kombinációban fontos pillanat a nappali belső kialakításában. A pszichológiai légkör és annak vizuális észlelése attól függ, hogy milyen szín uralkodik a nappaliban..

Ha a magánéletet részesíti előnyben. Ha a társadalmi köre csak néhány barátra, kollégára korlátozódik. Ebben az esetben a nappaliban a feketét kell előnyben részesíteni. Teljesen kényelmes légkört teremt a baráti beszélgetéshez a közeli emberek szűk körében. De itt szem előtt kell tartani, hogy egy ilyen nappaliban a világítás fontos szerepet játszik..

A nappali világítása fontos részlet Nappali egy szűk kör számára

A fehér szín vizuálisan kibővíti a helyiséget, tökéletes tisztaságot és frissességet kölcsönöz, és pozitív érzelmeket vált ki. Természetesen előnyös a kis nappalikban. Dominanciája segít megszüntetni a térhiányt, legalább vizuálisan. A fehér kompenzálja a nappali megvilágítás hiányát is. A fentiek egyáltalán nem jelentik azt, hogy a fehér dominanciája egy nagy nappaliban nem üdvözlendő. Az ilyen arányok még nagyon népszerűek a nagy szobákban..

ElőzőKövetkező123

Fekete -fehér nappali – stílusos és praktikus

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fekete -fehér belső tér jobban megfelel az irodahelyiségeknek. Elég formálisnak és szigorúnak tűnik. De ez első ránézésre. A valóságban a fekete -fehér belső tér meglehetősen dinamikus. Ismeretes, hogy más színek könnyen és harmonikusan adhatók a fehér és a fekete kombinációjához. Ez azt jelenti, hogy a monokróm nappali tetszés szerint kevésbé formálissá, hangulatosabbá és melegebbé alakítható, ha sárga, narancssárga, piros, kék színt ad hozzá a belső térhez. Képzeletének repülési lehetősége határtalan. Ez lehet bútor, függöny és lámpa. Bármi. De ahhoz, hogy ez lehetséges legyen, részletesen ki kell dolgozni, hogy milyen arányban kell használni a fekete -fehér színt. A fekete túlsúlya nem valószínű, hogy lehetővé teszi ezt a megfelelő hatással, különösen a fekete falak és mennyezetek esetében. És még egy részlet. Kívánatos a fekete -fehér nappalit egy vagy két élénk színnel hígítani..

ElőzőKövetkező1234

Még a zöld növények enyhe bevonása is a nappali fekete -fehér hátterébe újjáélesztheti primitivitását. Pár növény soha nem volt felesleges bármilyen stílusú belső térben..

ElőzőKövetkező1234

A fehér dominanciája a fekete -fehér belső terekben kényelmesebbé teszi a kisgyermekes családokat és háziállatokat. A tény az, hogy a fehér dominanciájával a rendetlenség, a por, amelyek mindig is egy nagy család természetes társai voltak, nem annyira feltűnő..

ElőzőKövetkező123

Miután kiválasztotta, melyik szín lesz a fő, kiderülhet, hogy a falak és a mennyezet nem lesz elegendő a látványos és stílusos megjelenéshez. Itt a bútorok és a függönyök hozzák a kedvüket. Segítségükkel hígíthatja ezt vagy azt a színt a nappaliban, ezáltal kiküszöbölve a fekete -fehér színek túlzott kontrasztját..

Fehér bútorok a fekete -fehér nappaliban Fekete bútorok a fekete -fehér nappaliban

Ami a stílusokat illeti, a fekete -fehér belső teret leggyakrabban a nappali minimalista stílusú díszítésekor használják. A fekete -fehér hátteret mintha erre a stílusra hozták létre, fokozza annak egyéniségét és aszkézisét.

ElőzőKövetkező123

Fekete -fehér kombináció zebra bőr, csíkok formájában, jól néz ki egzotikus belső stílusban.

Egzotikus a fekete -fehér nappaliban Zebra bőr fekete -fehér hálószobában

Annak ellenére, hogy a szakértők nem javasolják a belső stílusok keverését fekete -fehér kombináció használatakor, továbbra is kísérletezhet.

Egzotikus és vidéki egy fekete -fehér nappaliban

Összefoglalva – egy figyelmeztetés

Ha megmagyarázhatatlan és ellenállhatatlan vágyunk van a fekete túlsúlyra a belső térben, akkor komolyan gondolni kell lelkiállapotunkra. A fekete szín koncentrált dominanciája a szoba belsejében azt jelzi, hogy válságos állapotban van. A pszichológusok nem javasolják, hogy a szoba területének több mint 50% -át használják fekete színben. Az emberi vizuális receptorok biokémiai reakciókat okoznak az agyban a kapott színnek megfelelően – pozitív vagy negatív. Nem kell nagy szakértőnek lennie ahhoz, hogy megértse, milyen reakciót okoz a fekete szín. Ezért nem szabad elragadtatni a feketétől. A fekete mindig a gonoszság és a szomorúság szimbóluma volt. A fehér viszont segít kilábalni a válságos lelkiállapotból, ha benne vagy, nyerj és tartsd fenn az életerőt..

Legyen a nappalija a harmónia megszemélyesítője minden megnyilvánulásában!