100 geweldige ideeën voor een kleine slaapkamer

Interieurplanning voor kleine woonruimtes is een struikelblok voor veel huiseigenaren. Heel vaak valt in het kader van bijvoorbeeld stadsappartementen een kamer van zeer bescheiden omvang op de inrichting van een slaapkamer. Maar het is niet genoeg om alleen een bed in een slaapkamer te plaatsen; je hebt opbergsystemen, een kaptafel of zelfs een werkplek nodig. Voor sommige huurders is de aanwezigheid van een boekenkast in de slaapkamer van fundamenteel belang, iemand moet kostbare meters uithakken om een ​​wieg te installeren, en soms is er zelfs niet genoeg ruimte voor basismeubels.

Kleine kamer

Maar er is altijd een uitweg. We hebben geprobeerd inspirerende voorbeelden te verzamelen van slaapkamerontwerpen die zeer bescheiden van formaat zijn voor alle eigenaren van bescheiden woonruimtes. Interieurmogelijkheden in diverse stilistische richtingen, kleurenpaletten, functionele volheid en combinatie met andere woonsegmenten.

TV in de slaapkamer

Moderne technologieën komen degenen te hulp die ruimte willen besparen – de tv kan aan de muur worden gehangen, hij neemt niet meer ruimte in beslag dan een foto, hij kan met een beugel aan het plafond zelf worden bevestigd. Om een ​​kantoor in de slaapkamer te organiseren – installeer gewoon een kleine console met een compacte fauteuil of stoel en plaats een laptop.

Kleine slaapkamer

Laten we eens nader kijken naar de technieken die ontwerpers gebruiken om kleine kamers uit te rusten om te slapen.

Accentmuur

Hoe kleiner de kamer, hoe lichter de afwerking

We begrijpen allemaal heel goed dat kleine ruimtes visuele uitbreiding nodig hebben met afwerkingen in lichte en zelfs sneeuwwitte kleuren. Maar om het uiterlijk van de slaapkamer te vermijden, vergelijkbaar met een steriele witte kamer, moet u op zijn minst een paar accenten gebruiken, gemaakt in contrasterende of helderdere kleuren..

Lichte afwerking

witte muren

Decorelementen, textiel of sommige meubels kunnen accentvlekken zijn tegen de achtergrond van een licht kleurenschema van bijna alle oppervlakken van de kamer..

In pastelkleuren

Houten vloer

De vloerbedekking van warme, houtachtige tinten kan verschillen van de hele inrichting van de kamer..

Heldere accenten

Met behulp van heldere, contrasterende elementen kunt u een echt interessant en niet-triviaal slaapkamerontwerp creëren, zelfs op een volledig witte achtergrond van de muren.

Smalle slaapkamer

Wanneer de kamer zo klein is dat er nauwelijks een tweepersoonsbed in past, kan het hoofdeinde fungeren als accentelement, dat niet alleen de lichte afwerking zal afzwakken, maar ook de slaapkamer individualiteit zal geven, gezien het ongewone ontwerp.

Helder accent

Een kunstwerk aan de muur of een spiegel in een ongebruikelijke lijst kan een helder accent worden. Ze nemen weinig ruimte in beslag, maar ze kunnen schoonheid en gratie toevoegen aan het interieur..

Coole zonnebril

In deze kleine slaapkamer was het ondanks ruimtebesparing mogelijk om een ​​onconventionele manier te gebruiken om het bed te plaatsen – het wordt meestal tegen de muur geplaatst in kleine slaapkamers. Door het bed diagonaal te installeren, verliezen we een deel van het gebied, maar krijgen we de mogelijkheid om het bed van alle kanten te benaderen. Een interessant ontwerp van het hoofdeinde van het bed past goed bij de ladekast en het frame van de foto.

Ingebouwde kledingkast

Als de parameters van de kamer het mogelijk maken om een ​​​​opslagsysteem te plaatsen, is het beter om de ingebouwde optie van kasten te kiezen, dit bespaart kostbare centimeters en het ziet er stijlvol, praktisch en presentabel uit.

Tinten grijs

Pastel palet

Lichte afwerking van de oppervlakken van de kamer hoeft niet het gebruik van witte tinten te omvatten. Pastel, grijze kleuren worden perfect gecombineerd met houtachtige tinten van meubels, en wit heeft een breed scala aan tinten, van melkachtig tot sneeuwwit.

Geometrie

Bescheiden gebied

Tegen de achtergrond van een lichte afwerking zien zelfs kleine manifestaties van kleur er voordelig uit, en zelfs een contrasterend, geometrisch patroon of schilderijen aan de muren zullen zeker de aandacht trekken.

Licht palet

Accentmuur

In kleine ruimtes telt elke centimeter, dus de locatie van mogelijke opbergsystemen moet rationeel worden benaderd. Zelfs een klein stukje ruimte kan de bewoners ten goede komen door te transformeren in een klein rek, kledingkast of op zijn minst een plank..

Lijstwerk

Als de muren van een kleine kamer zijn versierd met lijstwerk, is het beter om ze in dezelfde schaduw te gebruiken als het hoofdoppervlak. Zo’n visueel effect zal niet focussen op de grootte, maar het zal bijdragen aan het creëren van een bohemien sfeer..

Slaapkamer voor twee

Deze kleine, asymmetrische slaapkamer met schuin plafond is een toevluchtsoord geworden voor twee slaapplaatsen tegelijk. Lichtgekleurd interieurontwerp zorgt ervoor dat de kamer er niet overvol uitziet.

Rustieke stijl

Maar deze slaapkamer in rustieke stijl is een voorbeeld van hoe je in een kleine kamer de basisprincipes van een bepaalde stilistische richting kunt weerspiegelen en een gezellig, ontspannend interieur kunt creëren.

Mariene stilistiek

Nog een voorbeeld van een uitgesproken stijl in de slaapkamer, dit keer nautisch. Verschillende decoratieve elementen en de karakteristieke combinatie van sneeuwwitte en blauwe kleuren, zorgden voor een ongewoon beeld van de kamer, gedenkwaardig en licht.

Ongewone inrichting

Donkere gordijnen

Licht interieur in een kleine kamer – creatieve functionaliteit

Volgens onderzoeken die onlangs zijn uitgevoerd door een bekende Europese vereniging van ontwerpers, zal bijna de helft van de huiseigenaren niet kunnen instemmen met een absoluut lichte afwerking, zelfs niet voor kleine kamers in hun huis. Naast het gebruik van wit om de oppervlakken van kleine kamers te versieren, zijn er een aantal ontwerptechnieken die de muren visueel verplaatsen en het plafond verhogen. Dergelijke methoden omvatten het gebruik van spiegels, glanzende en glazen oppervlakken, ingebouwde meubels en «opgeschort» structuren zonder steunen, het vermijden van blinde schermen en deuren, volumetrische texturen en kleurrijke prints voor wanddecoratie.

Glazen kastdeuren

Transparante glazen deuren van de inbouwkast lijken de ruimte uit te breiden zonder deze af te snijden. Een in blauw gedecoreerde accentmuur brengt frisheid en helderheid in het interieur van deze zeer kleine slaapkamer..

In bordeauxrode kleuren

Wie zei dat rood niet in de slaapkamer mag? Het scala aan tinten van deze kleur is zo groot dat het niet moeilijk zal zijn om een ​​optie te kiezen die de bewoners niet irriteert voordat ze naar bed gaan en ‘s ochtends wakker worden. De diepe lichte bordeauxrode kleur past perfect bij de beige tint van gordijnen en tapijten, waardoor een echt origineel, gedenkwaardig beeld van de slaapkamer ontstaat.

Donkere chocolade

Als u een accentmuur in het lichte interieur van de slaapkamer plaatst, wordt het beeld onmiddellijk opgefrist. De donkere chocoladekleur van het oppervlak vormt de perfecte achtergrond voor het zachte lichtgroene hoofdbord. En de aanwezigheid van dezelfde tinten in textiel completeerde de harmonieuze sfeer van de kamer voor ontspanning en slaap..

Helder ontwerp

In deze lichte en kleurrijke slaapkamer werd wit uitsluitend gebruikt als slaapruimte, terwijl muren en textiel zijn gedecoreerd in rijke kleuren die goed bij elkaar passen..

Boheems interieur

Spel van contrasten

Donkere muren

Als het eerder iemand leek dat het schilderen van de muren van een kleine kamer in een zeer donkere kleur niets anders kon worden genoemd dan een ontwerpfout, dan vernietigen deze slaapkamers alle stereotypen. Met veel natuurlijke verlichting en een kunstlichtsysteem, sneeuwwitte afwerking van sommige oppervlakken of meubels – alles is mogelijk.

Op de zolder

Spiegelkast

antieke spiegel

Lichte decorartikelen

Donker hoofdeinde

Contrasterende technieken helpen altijd om het neutrale palet van de kamer te verdunnen, het karakter van de kamer individualiteit en enig enthousiasme, optimisme te geven.

Een studeerkamer in een kleine slaapkamer is een feit

Tegenwoordig is het vinden van een klein stukje ruimte voor een console en een stoel voldoende om een ​​werkruimte of hoek voor creativiteit in de slaapkamer te creëren..

Studeer in de slaapkamer

Zo’n ruimte kan het oppervlak van de vensterbank zijn, verlengd en versterkt met een houten tafelblad..

Werkplek in de slaapkamer

Het werkoppervlak van de minikast kan in de vorm van een rek worden gerangschikt, dit ontwerp neemt nog minder ruimte in beslag, omdat het aan de muur wordt bevestigd en geen verticale steunen nodig heeft.

Werkende console

In koele tinten

Niet het laatste belangrijke aspect bij het ontwerp van een slaapkamer in een kleine ruimte is het verlichtingssysteem. Ingebouwde lampen besparen wat ruimte. Een klassieke hangkroonluchter is alleen geschikt als er voldoende plafondhoogte is. Er moet onder andere nagedacht worden over de verlichting in het werkgebied, of het nu een tafellamp of een verstelbare wandlamp wordt – het is aan de bewoners om te beslissen.

Verlicht podium

In deze kleine kamer, die de functies van een slaapkamer en een kantoor combineert, werd een interessante ontwerpbeweging toegepast – het bed werd op een verlicht podium geplaatst, waarin een werkoppervlak en een nachtkastje zijn geïntegreerd. Het resultaat is het effect van een bed dat in de lucht hangt..

Boekenplanken in de slaapkamer

In het interieur van deze kleine slaapkamer was het mogelijk om niet alleen een bureau, maar ook boekenplanken te plaatsen, met behulp van de voorziene vierkante meters rationeel en ergonomisch.

Minimalistisch interieur

Het probleem met het gebrek aan vrije ruimte in deze kamer werd opgelost door minimalistische principes toe te passen in het ontwerp van de slaapkamer. Klein bed, gebrek aan decor, bescheiden, ascetische meubels werden aangevuld met een lichte afwerking.

Meisjesslaapkamer

Wanneer de kamer van de slaapkamer, waarin zich ook de studeerkamer bevindt, is ingericht voor het meisje, dan kan het werkblad ook als kaptafel worden gebruikt..

Bloemenprint

In de decoratie van de verticale oppervlakken van de slaapkamer werd een print aangebracht, die met succes werd herhaald in het beddengoed, de harmonie van de kamer werd aangevuld met een deken van geometrische kleuren die bij elkaar passen.

Wit werkgebied

Een slaapkamer achter een scherm of hoe twee zones in één kamer te passen

De nu wijdverbreide lay-out in nieuwe gebouwen is een studio-appartement, waarin het noodzakelijk is om alle segmenten uit te rusten die nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Soms vereist gezinsuitbreiding het opdelen van de beschikbare woonruimte in zones. In dit geval komen schermen en partities met verschillende configuraties vaak te hulp. Het kunnen glastransparante of gematteerde schermen zijn, planken met gesloten of open planken en soms alleen gordijnen..

Woonkamer en slaapkamer

In dit geval hebben we een voorbeeld van het inrichten van een woonkamer en een slaapkamer in dezelfde kamer. De wand van het woongedeelte is een opbergsysteem voor het slaapgedeelte. Homogeen kleurenpalet in beide gebieden zorgt voor een harmonieuze sfeer in de kamer.

Slaapkamer achter het gordijn

Deze slaapkamer is van de woonkamer gescheiden door een donker gordijn, dat indien nodig de gehele opening naar de recreatieruimte afdekt..

Achter glazen deuren

Deze slaapkamer is gescheiden van het woongedeelte door een glazen schuifdeursysteem. Hetzelfde matte materiaal werd gebruikt voor de kastdeuren van de slaapkamer..

Kast achter het rek

In dit geval is de indeling in zones – werken en slapen – aanwezig in de slaapkamer zelf. Met behulp van een rek werd de ruimte voor het kantoor gescheiden.

Badkamer achter het scherm

De slaapkamer in loftstijl bevat een hoofdeindeverdeler die de badkamerruimte scheidt. De loft-achtige indeling van de ruimte was niet het enige kenmerk van de stroom – bakstenen muren, houten bekleding, ruimtelijkheid en fabrieksschaal wijzen ook op een post-industrieel interieur..

Uitschuifbaar bed

Dit wil niet zeggen dat het bed in deze slaapkamer zich achter een scherm bevindt, maar het is in wezen een kledingkast, althans in gemonteerde staat, wanneer de kamer wordt omgevormd tot een kantoor..

Kinderkamer – interieurkenmerken

Natuurlijk houden kinderen van kleine ruimtes, maar de moeilijkheid om een ​​slaapkamer voor een kind in te richten is dat het installeren van alleen een klein bed niet genoeg zal zijn, er zijn opbergsystemen voor spullen en speelgoed nodig, misschien een fauteuil of een kleine bank voor ouders of een oppas. Vaak is het in het kader van stadsappartementen niet mogelijk om voor het kind een aparte slaapplaats en een speel- en studieruimte te organiseren. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de aanwezigheid van alle segmenten die nodig zijn voor het kind in een kleine ruimte, en zelfs rekening te houden met de kleur- en textuurvoorkeuren van de kleinste huurder.

Kinderslaapkamer

Alle kinderen houden van heldere, verzadigde kleuren en hun aanwezigheid is belangrijk om rekening mee te houden, zelfs in een kleine kamer, die letterlijk smeekt om gedecoreerd te worden in lichte pastelkleuren. Maar voor kinderen is het niet alleen belangrijk dat de slaapkamer praktisch is, maar ook interessant, grappig, aantrekkelijk..

Contrasterend kinderkamerontwerp

Tiener slaapkamer

Het contrasterende interieur is een kindergedeelte. Onze visie heeft focuscentra, heldere objecten en een verandering van toon nodig, en voor het lichaam van het kind werkt dit principe met wraak..

Slaapkamer voor twee tieners

In twee lagen

Als de slaapkamer voor twee kinderen of tieners is, kan het gebruik van een stapelbed een geweldige manier zijn om ruimte te besparen. De onderste laag kan als bank worden gebruikt door een monitor of tv aan de tegenoverliggende muur te installeren.